Izvor: Press/Društvo arhiva vesti 10.04.2017

Sedmi dan protesta, "u ponedeljak na Andrićevom"

Press 10.04.2017
Sedmi po redu protest onih koji su, kako navode, nezadovoljni rezultatima predsedničkih izbora održan je u Beogradu. Protestovalo se i drugim gradovima Srbije. Foto:B92.net U beogradu je protest počeo oko 18 h ispred zgrade Skupštine Srbije a kolona… »

Bez zadržavanja na rampama i graničnim prelazima

Press 10.04.2017
Na naplatnim rampama i graničnim prelazima u Srbiji nema dužih zadržavanja, saopštio je AMSS. Foto:B92.net Trenutna zadržavanja na naplatinim rampama nisu duža od desetak minuta, ali se ona mogu povećati na naplatnim stanicama kao što su Bubanj… »

Vučić i Dačić uputili saučešće povodom napada u Egiptu

Press 10.04.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća predsedniku Egipta Abdelu Fatahu el Sisiju i premijeru Šerifu Ismailu povodom napada u toj zemlji. Foto:B92.net U telegramu se ističe da je ovo još jedna potvrda da međunarodna… »

Koliko kalorija dnevno možete da sagorite u druženju sa psom

Press 10.04.2017
Već mnogo puta pisali smo koliko blagotvorno mezimci utiču na naše zdravlje, jednako fizičko i psihičko. Ovog puta predstavljamo vam rezultate istraživanja kad je reč o tome koliko zapravo kalorija gubimo svakog dana u omiljenim aktivnostima s… »

Higijena čuva ljubimčevo zdravlje

Press 10.04.2017
Baš kao i ljudi, i životinje mogu patiti od kožnih oboljenja koja se manifestuju crvenilom kože, svrabom, specifičnim (uglavnom neprijatnim) mirisom, pa čak i ranama. Srećom, većina bolesti kože može se sprečiti pravilnom higijenom – kupanjem… »

Dojenje i antidepresivi ipak idu zajedno?

Press 10.04.2017
Naučnici tvrde da majke koje piju antidepresive, ne rizikuju zdravlje beba ukoliko ih u isto vreme doje. Foto:B92.net Zapravo, žene na antidepresivima su mnogo uspešnije u dojenju svoje dece ukoliko nastave da uzimaju propisanu terapiju. Ukoliko… »

Žensko prokletstvo: Jedini način na koji zaista možete da se rešite celulita

Press 10.04.2017
Da li ste znali da celulit može da se pojavi kod žena svih veličina i oblika tela? Toliko žena širom sveta se bezuspešno bori sa ovim estetskim problemom, da je celulit dobio naziv "žensko prokletstvo". Ali, da bi vaša borba bila uspešna, pre… »

Ovo su rase s najboljim njuhom u psećem svetu

Press 10.04.2017
Kad je o čulu mirisa reč, ljudi ni blizu ne mogu da se uporede sa psima. Njihov nos prava je nepogrešiva „mašina“ za detektovanje svakog mirisa, a zahvaljujući ovoj super-moći, mnoge kuce zadužene su za otkrivanje zločina, pronalazak nestalih… »

Perfekcionizam poguban za zdravlje!

Press 10.04.2017
Stalna potreba da sve bude savršeno, strah od sramote i toga da vas okolina ponižava, kao i utisak da uvek može bolje, ne uzrokuje samo psihičke, već i fizičke posledice. Foto:24sata.hr Tako perfekcionizam ugrožava ljudsko zdravlje na sličan… »

Kako rešiti agresiju psa tokom šetnje

Press 10.04.2017
Vlasnici čiji psi u šetnji na povodniku agresivno reaguju na druge pse, ljude ili životinje znaju koliko su takve situacije stresne i neugodne. foto: b92.net Neki psi vremenom počnu da ispoljavaju agresivno ponašanje kada su na povocu tokom šetnje… »