Izvor: Prva arhiva vesti 10.04.2017

Do 5. maja prijavljivanje za besplatne preglede kože

Prva 10.04.2017
Povodom obeležavanja 8. maja dana Euromelanoma 2017. biće organizovani besplatni skrining pregledi u 27 gradova širom Srbije, u državnim klinikama i bolnicama, kao i u privatnim dermatološkim ordinacijama, saopštila je Lidija Kandolf- Sekulović… »

Upucan "ne zna se gde" i ostavljen ispred KBC "Zvezdara"

Prva 10.04.2017
Na ulicama Beograda protekle noći dogodile su se dve saobraćajne nezgode u kojima su lakše povređene četiri osobe, navode iz Hitne pomoći. Osim toga, jedan muškarac je ranjen vatrenim oružjem. Portparolka te službe Nada Macura kazala je agenciji… »

Nikola, Marko, Luka... Svetlost, zaštitnik ljudi, stana... Da li znate šta znače najpoznatija srpska imena?

Prva 10.04.2017
Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, sledi lista najpopularnijih muških imena u Srbiji u poslednjih 50-ak godina i njihova značenja. Tako se zove hiljade dečaka, ali ni oni ni roditelji često ne znaju šta staro srpsko ime koje su detetu… »

"Treba da smršam" reči su koje često čujete! Ali šta se dešava kada treba zdravo da se ugojite

Prva 10.04.2017
Većina se bori da smrša, ali čini nam se da se malo govori o onima koji treba da se ugoje. Lakše je skinuti višak kilograma, nego ih nabaciti i to na zdrav način. Iako nutricionisti stalno daju savete kako se zdravo ugojiti, zgodno je da još jednom… »

Šetnja sagoreva više kalorija nego što se mislilo: Izračunajte formulu uspeha

Prva 10.04.2017
Iako su treninzi popularni već neko vreme, to ne znači da treba da potcenjujete moći dobre stare šetnje. Nova studija sprovedena na Južnjačkom metodističkom univerzitetu, pokazala je da se hodanje dosad potcenjivalo kao sagorevač kalorija, a… »

Na vrhu zgrade nalazi se bazen... Zamislite da u njemu plivate, a pod nogama vidite prolaznike koji šetaju dole ulicama!

Prva 10.04.2017
Ljudi koji se plaše visine, ni u ludilu ne bi ušli u ovaj bazen. Bazen sa staklenim dnom na krovu jednog skupog stambenog bloka u Hjustonu čak i na snimku izaziva vrtoglavicu. Bazen čiji je jedan deo napravljen od debelog pleksiglasa kroz koji možete… »

Luka Pirić majstor Rubikove kocke i polufinalista šoua Super ljudi: "Trik je u memorisanju"

Prva 10.04.2017
Novi polufinalista šoua „Super ljudi“, Luka Pirić, 14-godišnjak iz Hreljina, zapanjio je sve neverovatnom brzinom slaganja Rubikove kocke. „Najbrže sam je složio za 9 sekundi, a u proseku mi treba 14. Hrvatski rekord je 8,60 sekundi, a svetski… »

Pet simptoma tumora na mozgu koje možete da prepoznate i pre odlaska lekaru

Prva 10.04.2017
Tumor mozga se može prepoznati po raznim simptomima, ali o njemu ćete dosta saznati na osnovu mesta na telu koje zahvata. Neurohirug dr Teodor Švarc iz Njujorka objašnjava da ako imate tumor u predelu mozga, onda vam najčešće slabi funkcija ruku i… »

Žene, opterećujete se nebitnim stvarima, jer kod vas muškarci vole ove detalje

Prva 10.04.2017
Ono što muškarci najviše vole kod žena jeste njihova spontanost, prirodnost i iskrenost! Iako se žene opterećuju raznoraznim stvarima kako bi muškarcima bile dopadljivije i zanimljivije, vrlo često dođe do kontraefekta. U nastavku vam navodimo… »

Da li ju je muž ubio? Tragičan kraj ljubavi sa Natali Vud

Prva 10.04.2017
Natali Vud je zavela najpoznatije holivudske frajere poput Vorena Bitija, Džejmsa Dina, Elvisa Prislija. Ali, njeno srce oduvek je pripadalo Robertu Vagneru. Pravog imena Natalia Nikolajevna Zaharenko, Natali Vud je privlačila pažnju odmalena. Prvu… »