Izvor: RTS arhiva vesti 10.04.2017

Vučić: Ne kritikujem protivnike pred stranim gostima

RTS 10.04.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić odbio je da na zajedničkoj konferenciji za štampu sa američkim senatorom Džonom Mekejnom odgovori na pitanje da li će protiv Saše Jankovića biti podneta krivična prijava zbog širenja lažnih tvrdnji o izborima… »

Vlada odobrila jednokratnu pomoć radnicima "Goše"

RTS 10.04.2017
Vlada Republike Srbije donela je na današnjoj sednici Zaključak kojim se odobravaju sredstva za dodelu jednokratne pomoći u visini od po 60.000 dinara zaposlenima u privrednom društvu "Goša - Fabrika šinskih vozila i putničkih i specijalnih vagona"… »

Protesti u Beogradu, osmi dan

RTS 10.04.2017
Osmi dan zaredom demonstranti nezadovoljni rezultatom predsedničkih izbora protestovali su na centralnim beogradskim ulicama. Protesti održani i u drugim gradovima u Srbiji. Okupljanje demonstranata je počelo ispred Narodne skupštine, a zatim je… »

Kljajević oslobođen svih optužbi za "stečajnu mafiju"

RTS 10.04.2017
Specijalni sud u Beogradu oslobodio je, nakon ponovljenog suđenja, nekadašnjeg predsednika Trgovinskog suda u Beogradu Gorana Kljajevića svih optužbi za zloupotrebe sa preduzećima u stečaju u slučaju poznatom kao "stečajna mafija", koji je… »

MUP istražuje snimak listića na društvenim mrežama

RTS 10.04.2017
Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Tužilaštvom za visokotehnološki kriminal pokrenulo je istragu povodom snimka koji se pojavio na društvenim mrežama, a na kome se vidi ubacivanje u kutiju listića koji liče na izborni materijal, kako… »

Ljajić: Očekivao sam bar izvinjenje

RTS 10.04.2017
Predsednik SDPS-a Rasim Ljajić rekao je da postoje najmanje dva razloga zašto je Novi Pazar odabran kao glavna tema u priči o navodnoj izbornoj krađi i da je nakon prebrojavanja glasova pred kamerama očekivao bar izvinjenje, ali su umesto toga… »

SAD: Raketni udar uništio 20 odsto sirijskih vazdušnih kapaciteta

RTS 10.04.2017
Američki sekretar za odbranu Džejms Matis rekao je da je raketni udar na vazdušnu bazu u Siriji prošle nedelje uništio 20 odsto vojnih letelica pod kontrolom režima Bašara el Asada. "Sirijska vlada će mnogo pogrešiti ako ponovo bude koristila… »

Šestović: Problemi "Agrokora" drže region budnim

RTS 10.04.2017
Glavni ekonomista Svetske banke za Srbiju Lazar Šestović za RTS kaže da je bitno da se učini sve što je moguće da bi se zaštitile kompanije koje posluju u sistemu "Agrokora" i ističe da je Vlada na vreme otvorila tu temu. Gostujući u Dnevniku… »

Poljska istraga: Avion Kačinjskog raznela termobarička bomba

RTS 10.04.2017
Nova poljska komisija za istragu pada aviona poljskog predsednika Leha Kačinjskog u Smolensku 2010. godine saopštila je, na sedmu godišnjicu te avionske nesreće na zapadu Rusije, da novi eksperimenti pokazuju da je avion još u vazduhu raznela… »

Sutra ponavljanje izbora na osam biračkih mesta

RTS 10.04.2017
Izbori za predsednika Srbije biće sutra ponovljeni na osam biračkih mesta, po jednom u Kraljevu, Pančevu, Vršcu, Vrbasu, Topoli, Zrenjaninu, Bačkoj Palanci i beogradskoj opštini Zvezdara. Predsednički izbori 2. aprila sprovedeni su na ukupno 8.396… »