Izvor: RTS/Politika arhiva vesti 10.04.2017

Vučić: Ne kritikujem protivnike pred stranim gostima

RTS 10.04.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić odbio je da na zajedničkoj konferenciji za štampu sa američkim senatorom Džonom Mekejnom odgovori na pitanje da li će protiv Saše Jankovića biti podneta krivična prijava zbog širenja lažnih tvrdnji o izborima… »

MUP istražuje snimak listića na društvenim mrežama

RTS 10.04.2017
Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Tužilaštvom za visokotehnološki kriminal pokrenulo je istragu povodom snimka koji se pojavio na društvenim mrežama, a na kome se vidi ubacivanje u kutiju listića koji liče na izborni materijal, kako… »

Ljajić: Očekivao sam bar izvinjenje

RTS 10.04.2017
Predsednik SDPS-a Rasim Ljajić rekao je da postoje najmanje dva razloga zašto je Novi Pazar odabran kao glavna tema u priči o navodnoj izbornoj krađi i da je nakon prebrojavanja glasova pred kamerama očekivao bar izvinjenje, ali su umesto toga… »

Sutra ponavljanje izbora na osam biračkih mesta

RTS 10.04.2017
Izbori za predsednika Srbije biće sutra ponovljeni na osam biračkih mesta, po jednom u Kraljevu, Pančevu, Vršcu, Vrbasu, Topoli, Zrenjaninu, Bačkoj Palanci i beogradskoj opštini Zvezdara. Predsednički izbori 2. aprila sprovedeni su na ukupno 8.396… »

CRTA o izbornom danu

RTS 10.04.2017
Posmatračka misija CRTA "Građani na straži" ocenila je da je izborni dan protekao uglavnom u skladu sa propisanim procedurama i da su informacije o izlaznosti i rezultatima pojedinačnih kandidata u skladu sa rezultatima koje je objavila Republička… »

Predstavnik LDP-a u RIK-u podneo ostavku

RTS 10.04.2017
Predstavnik Liberalno demokratske partije u Repibličkoj izbornoj komisiji Dragan Ninković podneo je pisanu ostavku i više neće učestvovati u radu RIK-a, saopštio je LDP. "Kao što je najavio predsednik LDP-a Čedomir Jovanović, ova ostavka je… »

"Krajnje vreme da Priština izgradi pravedno i jedinstveno društvo"

RTS 10.04.2017
Komesar za ljudska prava Saveta Evrope Nils Muižnieks objavio je memorandum o Kosovu u kojem izražava zabrinutost što je, 18 godina po okončanju tamošnjih sukoba, hiljadama ljudi pravda i dalje uskraćena, uz ocenu da pravosuđe, jedinstvo društva i… »

Da li Amerikanci ponavljaju istorijske greške?

RTS 10.04.2017
Vojni napad Sjedinjenih Država na sirijski režim dogodio se tačno na stotu godišnjicu ulaska Amerike u Prvi svetski rat. Postoje li istorijske paralele? "Dojče vele" je o tome razgovarao sa dvojicom istoričara. Dojče vele: Predsednik Tramp je… »

Čestitka Borisa Grizlova Aleksandru Vučiću

RTS 10.04.2017
Predsednik Vrhovnog saveta Jedinstvene Rusije, Boris Grizlov, čestitao je predsedniku Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću, pobedu na predsedničkim izborima. Boris Grizlov je u čestitki istakao da osvareni rezultati predstavljaju dokaz podrške… »

Vučić sa Levenom o izborima, EU integracijama, terorizmu

RTS 10.04.2017
Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Vlade Švedske Stefanom Levenom, koji mu je čestitao pobedu na prošlonedeljnim predsedničkim izborima. Vučić se zahvalio na podršci Švedske evropskom putu… »