Izvor: RTV arhiva vesti 10.04.2017

Mekejn: Srbija kao 'sila pomirenja', Putin i Asad ne mogu pobediti

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Američki senator Džon Mekejn čestitao je danas premijeru Aleksandru Vučiću na napretku Srbije u reformama i na putu koji vodi ka EU, i izrazio uverenje da će nastaviti saradnju sa budućim predsednikom Srbije i vladom kako bi se taj put… »

Radnici Goše nastavljaju štrajk, od vlade 60.000 dinara

RTV 10.04.2017
SMEDEREVSKA PALANKA - Radnici Goše odlučili su da nastave štrajk, a Milan Vujičić, predsednik štrajkačkog odbora, kaze za Tanjug da je odluka jednoglasna. Kako je rekao, zahtevu štrajkača dodat je i onaj za smenu kompletnog rukovodstva fabrike… »

Egipat: Tromesečno vanredno stanje

RTV 10.04.2017
KAIRO - Egipatski predsednik Abdul Fatah al-Sisi proglasio je tromesečno vanredno stanje posle napada na dve koptske crkve u kojima je poginulo najmanje 44 ljudi, preneo je BBC. Ova mera omogućava vlastima da hapse i pretražuju kuće bez naloga. Ovu… »

SNS: DS da odluči - protesti ili rad Skupštine

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - SNS je pozvala danas DS i njenog predsedničkog kandidata Sašu Jankovića da konačno odluče da li žele da nastave sa organizovanjem protesta, jer su razočarani zbog rezultata predsedničkih izbora, ili će konačno omogućiti rad Narodne… »

Protesti, dan osmi, maršruta tajna...

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Protest "Protiv diktature" i danas je počeo ispred Skupštine Srbije nešto oko 18. časova u prepoznatljivoj atmosferi. Učesnici protesta okupili su se ispred Doma Narodne skupštine osmi dan za redom, (uz izuzetak subote kada su se okupili… »

NBS: Manje falsifikata dinara i evra

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - U Srbiji je u prvom tromesečju ove godine otkriveno 1.207 komada falsifikovanih dinarskih novčanica, što je za 8,6 odsto manje nego u istom periodu prethodne godine, kada je otkriveno 1.320 komada, prema najnovijem izveštaju NBS. U… »

Kljajević i Pjevčević oslobođeni, Živojinoviću 4 godine

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu oslobodio je danas, nakon ponovljenog suđenja, nekadašnjeg predsednika Trgovinskog suda u Beogradu Gorana Kljajevića svih optužbi za zloupotrebe sa preduzećima u stečaju u slučaju poznatom kao "stečajna mafija"… »

Sahranjeni piloti Ćulibrk i Pandurović

RTV 10.04.2017
BEOGARD - Na grobljima u Šapcu i Beogradu sahranjeni su danas piloti Nenad Ćulibrk i kapetan Dejan Pandurović, koji su u petak stradali pri padu aviona "Super galeb G-4". Potpukovnik Ćulibrk sahranjen je na Novom groblju u Šapcu uz vojne počasti, a… »

Ljajić: Očekivao sam bar izvinjenje

RTV 10.04.2017
Beograd - Predsednik SDPS Rasim Ljajić rekao je danas da postoje najmanje dva razloga zašto je Novi Pazar odabran kao glavna tema u priči o navodnoj izbornoj krađi i da je nakon prebrojavanja glasova pred kamerama očekivao bar izvinjenje, ali su… »

Dinar slabiji prema evru, kurs - 123,93

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Dinar će danas biti slabiji prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs će iznositi 123,9277 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar će prema evru imati istu vrednost kao pre mesec dana, a na godišnjem nivou će biti… »