Izvor: RTV arhiva vesti 10.04.2017

Kako ofarbati jaja na prirodan način?

RTV 10.04.2017
NOVI SAD - Ako imate decu ili vam za Uskrs dolaze gosti, iznenadite ih prirodno obojenim jajima. Ako niste sigurni kako da dobijete koju boju, pogledajte listu povrća, voća i začina koji će ofarbati vaša uskršnja jaja u sve nijanse. Ljubičastoplava… »

Martinci: Sanacija pružnog prelaza

RTV 10.04.2017
MARTINCI - Počeli su radovi na sanaciji pružnog prelaza kod Martinaca koji će trajati do četvrtka. Za to vreme saobraćaj je obustavljen na državnom putu, ali železnički saobraćaj se odvija nesmetano. Radove izvode Putevi Srbije u saradnji sa… »

Krijumčario antikvitete na Horgošu

RTV 10.04.2017
KIKINDA - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kanjiži podneli su krivičnu prijavu protiv četrdesetsedmogodišnjeg državljanina Mađarske, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo krijumčarenje. Osumnjičeni se tereti… »

Uklanjanje deponije na Klisi

RTV 10.04.2017
NOVI SAD - Novosadski Gradski odbor Zelene stranke u saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem ,,Čistoća" – Novi Sad započeo je akciju uklanjanja divlje deponije u gradskom naselju Klisa, na Temerinskom putu . Ovo je samo jedna u nizu predstojećih… »

Uspeh kikindskih učenika na takmičenju iz informatike

RTV 10.04.2017
KIKINDA - Učenici kikindskih osnovnih i srednjih škola osvojili su vredna priznanja na prestižnom takmičenju iz informatike ''Nojman'' koje se nedavno održalo u Mađarskoj. Kikinđanima je pripalo pet nagrada iz nekoliko različitih kategorija iz… »

Rodno odgovoran budžet u Inđiji

RTV 10.04.2017
INĐIJA - Uvođenje rodno odgovornog budžeta predstavlja korak dalje u reformi budžetskog sistema države i cilj je da do 2020. godine sve budžetske institucije uvedu rodnu komponentu u svoje budžete, čulo se na obuci koju su u Inđiji organizovali… »

Suša uslovljava setvu kukuruza

RTV 10.04.2017
NOVI SAD - Do sada je prema rečima stručnjaka kukuruzom posejano od 5 do 10 posto površina od ukupno planiranih milion hektara oranica. Uslovi za sejanje naše najrasprostranjenije žitarice nisu u svim krajevima povoljni, naročito u pojedinim… »

Dodeljena nagrada "Dimitrije Mitrinović"

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Nagrada "Dimitrije Mitrinović" za 2016. godinu, koju dodeljuje Fondacija "Ars Longa" za izuzetan doprinos srpskoj kulturi i očuvanju lepih umetnosti, pripala je Biljani Krstić i Silviji Monros Stojaković. Odluku je doneo žiri koji je radio… »

Vestbruk ugasio nadu Denvera, Jokić i Marjanović odlični

RTV 10.04.2017
DENVER - Košarkaši Denvera izgubili su sve šanse da se plasiraju u plej-of NBA lige, pošto su rano jutros poraženi od Oklahome 106:105 trojkom Rasela Vestbruka u poslednjoj sekundi. Da sve bude teže po Nagetse Vestbruk je trojku, uz zvuk sirene, dao… »

Azarenka na terenu 7 meseci posle porođaja

RTV 10.04.2017
MINSK - Beloruska teniserka Viktorija Azarenka vratiće se na teren krajem jula, samo sedam meseci posle porođaja. Nekadašnja prva teniserka sveta, koja ima dve titule na Australijan openu, nije igrala još od maja prošle godine kada je odustala sa… »