Izvor: RTV arhiva vesti 10.04.2017

Deci posekli drvo ispred zgrade?

RTV 10.04.2017
NOVI SAD - Stanari ulice Seljačkih buna na Novom naselju javili su redakciji Razglednica Radio-televizije Vojvodine, jer su im nepoznati počinioci posekli drvo ispred zgrade, koje se nalazilo u okviru Bistričkog parka. Drvo crvenoliste šljive staro je… »

Koha: Bez prihvatanja kosovskih simbola nema ZSO

RTV 10.04.2017
PRIŠTINA - Kosovska vlada je odlučila da Nacrt Statuta o Zajednici srpskih opština neće biti završen dok četiri opštine sa srpskom većinom ne počnu da koriste kosovske simbole na dokumentima koje izdaju, piše prištinska Koha. List piše da… »

Srbija će učestvovati u vojnim vežbama CSTO

RTV 10.04.2017
MOSKVA - Srbija će ove godine prvi put kao punopravna članica učestvovati u vojnim vežbama Organizacije Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (CSTO), navode ruski mediji. Vežbe će biti održane u septembru ove godine u Kazahstanu, a nazvane su… »

Parlamentarna Komisija za saradnju Srbije i Grčke

RTV 10.04.2017
ATINA - Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i njen grčki kolega Nikolaos Vucis potpisali su danas u Atini Memorandum o saradnji kojim je formirana parlamentarna Komisija čiji je cilj unapređenje saradnje u oblasti evrointegracija, ekonomije i… »

Agrokor će voditi Ante Ramljak

RTV 10.04.2017
ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković imenovao je danas na sednici Vlade Antu Ramljaka poverenikom za Agrokor, shodno odredbama Zakona o postupku vanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za tu zemlju, javljaju hrvatski… »

Zubin Mehta ponovo sa Filharmonijom

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Beogradska filharmonija predstavila je program za koncertnu sezonu 2017/18 pod nazivom "Pet elemenata", a direktor orkestara Ivan Tasovac najavio je da će u martu naredne godine, u sklopu svoje oproštajne turneje, u Beogradu nastupiti… »

Pretnje blokadom Visokih Dečana

RTV 10.04.2017
VISOKI DEČANI - Društvo istoričara "Ali Hadri" u Dečanima najavilo je blokadu prilaza manastiru Visoki Dečani ukoliko do 21. aprila kosovska vlada ne proglasi imovinu kompanija "Apiko" i "Ilirija" "posebnim nacionalnim blagom". Imanje ta dva… »

Vučićev izbor obezeđuje pozitivan kreditni rejting Srbije

RTV 10.04.2017
NJUJORK - Rezultat predsedničkih izbora u Srbiji i ubedljiva pobeda na tim izborima premijera Aleksandra Vucćića obezbeđuju nastavak programa strukturnih reformi Srbije i pozitivan kreditni rejting zemlje - Ba3 stabilan, ocenjuje se u najnovijem… »

Tilerson u sredu u Moskvi, neće se sastati s Putinom

RTV 10.04.2017
MOSKVA - Američki državni sekretar Reks Tilerson doputovaće u sredu u Moskvu, a Kremlj je danas saopštio da nije planirano da se sastane sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da će se Tilerson sastati sa… »

Suđenje za ubistvo Đunjića odloženo za 19. septembar

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Suđenje petorici optuženih za učešće u ubistvu jednog od vođa navijača "Crvene zvezde" Velibora Đunjića ispred splava "Džimis" 2014. godine odloženo je danas za 19. septembar zbog izostanka Bojana Strahovlaha, optuženog za pomaganje… »