Izvor: RTV arhiva vesti 10.04.2017

Predstavljena onlajn platforma za trgovinu biomasom

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Prva onlajn (online) platforma za trgovinu biomasom u Srbiji "Zelena energija", koja je danas počela sa radom, a čiji je cilj da se uspostave standardi, olakša trgovina i objedini ponuda biomase u Srbiji, predstavljena je u Privrednoj komori… »

Friden: Srbija da bude strpljiva, bolje biti u EU, nego...

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Bivši profesor Mensfild koledža u Oksfordu Majkl Friden poručio je Srbiji u ostalim zemljama zapadnog Balkana da budu strpljive na evropskom putu i da je bolje biti u Evropskoj uniji, iako je u krizi. "EU jeste u krizi, ali se pokazala ipak… »

Vučić: Bivši režim stoji iza protesta

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Izabrani predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je suština onoga što čini "bivši režim" da se napravi atmosfera da se sve uruši, da se delegitimišu sve institucije, da se sruši Srbija, te da uvedu novi… »

AMS: Prolećni uslovi vožnje, saobraćaj nesmetano

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Sunčano i toplo vreme i pravi prolećni uslovi vožnje doprinose nesmetanom odvijanju saobraćaja, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije. Vozače očekuje umeren intenzitet saobraćaja, bez dužih zastoja i posebnih prekida na glavnim… »

Samoubilački napad u Somaliji, ima poginulih i povređenih

RTV 10.04.2017
MOGADIŠ - Bombaš-samoubica detonirao je danas prsluk sa eksplozivom unutar jednog od najvećeg vojnog centra za obuku u Mogadišu, izjavio je vojni zvaničnik. "Bombaš-samoubica prerušen kao pripadnik vojske uspeo je da uđe u kamp za obuku… »

Izrael zatvorio granicu sa Egiptom zbog straha od napada

RTV 10.04.2017
JERUSALIM, - Izraelske vlasti zavorile su danas granični prelaz Tabu, prema Egiptu, zbog upozorenja o mogućem terorističkom napadu. Izraelski ministar za obaveštajne poslove Jisrael Kac naveo je u saopštenju da je prelaz zatvoren zbog mogućeg… »

Čadež poziva dijasporu da ulaže u otadžbinu

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež uveren je da novi model rada Poslovnog saveta za dijasporu i saradnje sa dijasporom, zasnovan na granskom umrežavanju, može da doprinese efikasnijoj realizaciji ideja i konkretnih… »

Dodeljene Pulicerove nagrade

RTV 10.04.2017
NJUJORK - Pulicerovu nagradu za 2016. godinu, za novinarstvo u javnom interesu osvojili su "Njujork dejli njuz" i "Propablika", dok je ovu nagradu za istraživačko novinarstvo dobio "Čarlston gazet mejl", saopštio je večeras odbor za dodelu ove… »

Vučić sa Levenom o izborima, EU integracijama, terorizmu

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Vlade Švedske Stefanom Levenom, koji mu je čestitao pobedu na prošlonedeljnim predsedničkim izborima. Vučić se zahvalio na podršci Švedske… »

UN poziv EU: Ne šaljite azilante nazad u Mađarsku

RTV 10.04.2017
ŽENEVA - Agencija UN za izbeglice pozvala je države članice Evropske unije da ne šalju azilante nazad u Mađarsku, dok ta država ne uskladi svoj novi zakon o obaveznom pritvoru migranata sa zakonima EU i međunarodnim pravom. Premijer Mađarske… »