Izvor: RTV arhiva vesti 10.04.2017

Makron: Le Pen je napravila "ozbiljnu grešku"

RTV 10.04.2017
PARIZ - Nezavisni kandidat centra na predstojećim predsedničkim izborima u Francuskoj Emanuel Makron izjavio je da je Marin le Pen, njegova protivkandidatkinja iz redova ekstremne desnice, napravila "ozbiljnu grešku" poricanjem francuske odgovornosti… »

U maju kampanja Euromelanoma

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Povodom obeležavanja 8. maja dana Euromelanoma 2017. biće organizovani besplatni skrining pregledi u 27 gradova širom Srbije, u državnim klinikama i bolnicama, kao i u privatnim dermatološkim ordinacijama, saopštila je Lidija Kandolf-… »

Studenti FPN na praksi u Kancelariji za KiM

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - U Kancelariji za Kosovo i Metohiju danas je na jednomesečnu praksu primljeno 11 studenata Fakulteta političkih nauka, koji treba da se upoznaju s načinom rada i izazovima sa kojima se ta kancelarija suočava. Studente međunarodnih odnosa… »

Stefanovski: Zarobljeni smo civilizacijskim trendom

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Slavni gitarista Vlatko Stefanovski nastupiće 21. aprila u Sava Centru sa Big Bend orkestrom Slovenske vojske i najavljuje spektakularan koncert i fenomenalan bend. "Kada kažete vojni orkestar, obično se misli na koračnice i marševe, ali… »

Za obnovljive izvore energije izdvojeno 3,9 milijardi

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Ministarstvo rudarstva i energetike isplatilo je protekle godine 3,9 milijardi dinara privrednicima koji struju proizvode kroz obnovljive izvore energije. Reč je o sredstvima prikupljenim naplatom za „za povlašćene proizvođače" i prodatu… »

Vremeplov: Rođen Maks fon Sidov

RTV 10.04.2017
NOVI SAD - Na današnji dan 1929. godine rođen je švedski pozorišni i filmski glumac Karl Adolf fon Sidov, poznat kao Maks fon Sidov, snažna i izuzetno sugestivna glumačka ličnost, koji je svetsku slavu stekao glavnim ulogama u filmovima Ingmara… »

SAD: Ubio bivšu ženu i učenika pa sebe

RTV 10.04.2017
SAN BERNARDINO - U pucnjavi u osnovnoj školi u San Bernardinu na jugu Kalifornije nastradale su tri osobe od kojih je jedno dete, saopštila je policija. Incident se dogodio kada je napadač upao u učionicu i pucao na svoju bivšu ženu, učiteljicu… »

"Jugom" od Bečeja do Mongolije

RTV 10.04.2017
BEČEJ - Dvojica mladića iz Bečeja spremaju se na neobičnu avanturu. Oni će „Jugom“ probati da stignu do Mongolije. Zašto to rade, pogledajte u narednoj priči. Vole životinje, ali i avanture. Zato su Ninoslav Trajković i Đorđe Ilčešin… »

Oregon će ponovo ozakoniti dvoboj?

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Zakonodavni odbor Oregona mogao bi glasačima na sledećim izborima ponuditi vrlo neobičnu mogućnost. Pred njima bi moglo da se nađe pitanje: "Da li iz Ustava Oregona treba izbrisati član kojim se javnim službenicima zabranjuju dvoboji" i… »

Rekonstrukcija pozorišne sale u S. Pazovi

RTV 10.04.2017
STARA PAZOVA - Iako je izgrađena pre više od četiri decenije, pozorišna sala u Staroj Pazovi, u kojoj se kulturni programi odvijaju gotovo svakodnevno, ima moderan izgled i tehnički je dobro opremljena. Trenutno se radi na obnavljanju pozornice… »