Izvor: RTV arhiva vesti 10.04.2017

Dnevno uklone do 40 divljih deponija

RTV 10.04.2017
NOVI SAD - Na inicijativu Zelene stranke, Javno komunalno preduzeće "Čistoća" danas je po ko zna koji put čistila divlju deponiju na Temerinskom putu. Koliko se neodgovorno odnosimo prema okolini, govori podatak da to preduzeće dnevno ukloni između… »

Srbija uvozi oko 27 miliona litara vina

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Proizvođačima najboljih vina u sistemu geografskog porekla koja nose ljubičastu markicu, koja garantuje vrhunski kvalitet i garantovano geografsko poreklo, danas su u Privrednoj komori Srbije (PKS) svečano dodeljena priznanja "Ljubičasta… »

Zašto dete tako loše čita?

RTV 10.04.2017
NOVI SAD - Disleksija u velikoj meri otežava savlavadanje školskog gradiva, a uglavnom je imaju dečaci. Sa smetnjom se rađa, uzrok su geni i psihosocijalni faktor, često se otkrije u igri "na slovo na slovo". U eri interneta kada su sve informacije… »

Pokretne stepenice u podzemnom ne rade

RTV 10.04.2017
NOVI SAD - Potpuno nove pokretne stepenice u podzemnom prolazu u centru grada, postavljene su krajem 2010. godine, ali često smo svedoci da one ne rade. Takva situacija je i trenutno - stepenice koje vode ka glavnoj Pošti nepokretne su od početka… »

Linta: Rezolucija o genocidu NDH - nacionalna obaveza

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Srbija ima istorijsku, civilizacijsku i nacionalnu obavezu da donese Rezoluciju o genocidu Nezavisne Države Hrvatske nad Srbima, Jevrejima i Romima, saopštio je predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta podsećajući da je na današnji… »

Devojčica izujedana, prijava protiv vlasnika

RTV 10.04.2017
SREMSKA MITROVICA - Sedmogodišnju devojčicu koju je napao zlatni retriver u Sremskoj Mitrovici, posle više ujeda spasao je Mitrovčanin Dragan Božić. Devojčica je nakon ukazane medicinske pomoći puštena na kućno lečenje, stanje joj je stabilno… »

Brus Vilis plaćen za film koji se neće nikada snimiti

RTV 10.04.2017
NOVI SAD - Nakon sudskog procesa koji je trajao nekoliko meseci, Brus Vilis uspeo je da dobije novac za ostvarenje "Wake", koje je prekinuto usred produkcije zbog nedostatka finansijskih sredstava. Producent Majkl Beranoja ("Margin Call", "Lawless", "The… »

Mala bašta osnovne škole na Čeneju

RTV 10.04.2017
NOVI SAD - Brz tempo života nameće i bržu ishranu, te se o zdravlju namirnica koje unosimo vodi sve manje računa. Ipak, iz Čeneja nam dolazi jedan svetli primer kako se može hraniti zdravo, a pritom i mnogo toga naučiti. Mladi luk, krastavci… »

Nastradala žena u požaru u Kaću

RTV 10.04.2017
KAĆ - U požaru u Kaću danas popodne je nastradala jedna žena, čiji je identitet za sada nepoznat. Požar je izbio u ulici Nikole Tesle 17. Kola Hitne pomoći su stigla oko 16 i 15, ali, na žalost, kasno. Lekari su samo konstantovali smrt ženske… »

Počela isplata stipendija za najbolje studente

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Ministarstvo omladine i sporta počelo je danas isplatu stipendija stipendistima Fonda za mlade talente Republike Srbije, saopšteno je iz tog Ministarstva. Isplata se vrši po Konkursu za stipendiranje do 850 najboljih studenata završnih… »