Izvor: RTV arhiva vesti 10.04.2017

Slepi Bečejac pravi tandem bicikle

RTV 10.04.2017
BEČEJ - Uz volju i želju da čovek ostvari svoj san, treba samo malo truda i snalažljivosti, kaže Bečejac Bojan Biga (30). Iako slep od rođenja, nikada nije odustao od toga, da uživa u svom strašću, a to je vožnja biciklom. Pre nekoliko godina… »

Spašen otrovani belorepan kod Sanada

RTV 10.04.2017
NOVI SAD - Orao belorepan koji je otrovan na njivama u Srbiji spašen je zahvaljujući brzoj reakciji zaštitara ptica, saopštili su danas Pokrajinski zavod za zaštitu prirode i Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije. Kako je navedeno… »

Obradović pozvao opoziciju u Skupštinu

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Predsednik Dveri Boško Obradović pozvao je danas šefove svih opozicionih poslaničkih grupa da se u sredu hitno sastanu u Skupštini Srbije. Želja mi je da zajednički razmotrimo dalji razvoj situacije u vezi sa protestima studenata… »

Pomor ribe u Mostongi

RTV 10.04.2017
SOMBOR - U starom toku reke Mostonge kod Sombora primećeno je veliko uginuće ribe. Stanovnici naselja Nenadić u predgrađu Sombora kažu da ih je bilo još i više nego što je zabeležila naša kamera. Ladislav Hert kaže da je ovih dana Mostonga… »

Stejanovci: Uništena ubojita sredstva

RTV 10.04.2017
STEJANOVCI - Neekspolodirana ubojita sredstva (NUS) pronađena u ataru rumskog sela Stejanovci su uništena potvrđeno je Sremskoj televiziji iz MUP -a Srbije. Iako je otkrivanje NUS –a izazvalo do negde paniku među meštanima, nadležni kažu da su… »

Centar za obuku pilota na ceni i u Evropi

RTV 10.04.2017
VRŠAC - Centar za obuku pilota SMATSA Vazduhoplovne akademije u Vršcu je jedan od najvećih i najiskusnijih centara za obuku pilota u Evropi. U poslednjih 60 godina, preko 2000 pilota je završilo obuku u akademiji, i kao uspešni piloti lete za preko… »

Konferencija o bezbednosti na Paliću

RTV 10.04.2017
SUBOTICA - Od preko milion izbeglica koje su tokom migrantske krize prošlo kroz Srbiju, veoma mali broj njih je počinio neko krivično delo – rečeno je na otvaranju konferencije posvećene bezbednosti i migracijama na Paliću. Glavni razlog je… »

Zahlađenje nepovoljno za pčele

RTV 10.04.2017
ČAČAK - Poslednje zahlađenje veoma je loše uticalo na razvoj pčelinjih društava, kao i na sve voćne vrste koje su u fazi cvetanja ili precvetavanja. Umesto da budu na cvetovima i vrše oprašivačku funkciju, pčele su u košnicama i troše velike… »

Zašto skoro svi filmski negativci imaju probleme s kožom?

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Da li vam se često dešava da samo na osnovu izgleda – tamnih kolutova oko očiju ili brojnih ožiljaka – prepoznate negativce u filmu? Naučnici su istraživali zbog čega je to tako... Naučnici su nedavno sproveli studiju, u okviru koje… »

Traže izmeštanje migranata iz Šida

RTV 10.04.2017
ŠID - Nakon poslednjeg incidenta u Šidu kada je migrant sa sekirom u ruci ušao u kuću u kojoj su u tom trenutku bile dve jednaestogodišnje devojčice, građani Šida strahuju za svoju bezbednost. Putem peticije zahtevaju punu bezbednost za sebe i… »