Izvor: RTV/Društvo arhiva vesti 10.04.2017

Protesti, dan osmi, maršruta tajna...

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Protest "Protiv diktature" i danas je počeo ispred Skupštine Srbije nešto oko 18. časova u prepoznatljivoj atmosferi. Učesnici protesta okupili su se ispred Doma Narodne skupštine osmi dan za redom, (uz izuzetak subote kada su se okupili… »

Preminuo akademik Vojislav Stanovčić

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Redovni član Srpske akademija nauka i umetnosti prof. dr Vojislav Stanovčić preminuo u Beogradu, u 87. godini, saopštila je danas SANU. Akademik Vojislav Stanovčić rođen je 2. jula 1930. godine u mestu Ubli, kod Herceg Novog. Diplomirao… »

Dimitrijević: Jankovićevi nisu glasali za otvaranje džakova

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević izjavio je danas da članovi tog tela iz izbornog štaba Saše Jankovića nisu glasali za otvaranje vreća i utvrđivanje izbornog rezultata na biračkim mestima koja su za njih bila… »

Srbija će učestvovati u vojnim vežbama CSTO

RTV 10.04.2017
MOSKVA - Srbija će ove godine prvi put kao punopravna članica učestvovati u vojnim vežbama Organizacije Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (CSTO), navode ruski mediji. Vežbe će biti održane u septembru ove godine u Kazahstanu, a nazvane su… »

Pretnje blokadom Visokih Dečana

RTV 10.04.2017
VISOKI DEČANI - Društvo istoričara "Ali Hadri" u Dečanima najavilo je blokadu prilaza manastiru Visoki Dečani ukoliko do 21. aprila kosovska vlada ne proglasi imovinu kompanija "Apiko" i "Ilirija" "posebnim nacionalnim blagom". Imanje ta dva… »

AMS: Prolećni uslovi vožnje, saobraćaj nesmetano

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Sunčano i toplo vreme i pravi prolećni uslovi vožnje doprinose nesmetanom odvijanju saobraćaja, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije. Vozače očekuje umeren intenzitet saobraćaja, bez dužih zastoja i posebnih prekida na glavnim… »

Gojković i Vulin: Saučešće povodom napada na crkvu u Egiptu

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković uputila je telegram saučešća predsedniku Parlamenta Arapske Republike Egipat Ali Abdel Al Sajed Ahmedu, povodom bobaškog napada u Egiptu. "Užasnuti smo i potreseni vešću o… »

Petina kontrolisanih radnika radi "na crno"

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Inspektorat za rad sproveo je dvodnevne nadzore na gradilištima, u hotelima, hostelima, motelima i ugostiteljskim objektima širom Srbije, te je kod 759 kontrolisanih poslodavaca zatekao 2.348 radnika, od kojih je skoro petina, odnosno 461… »

Preživeli sa Košara kod Drecuna

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju mr Milovan Drecun, primio je delegaciju preživelih heroja graničara sa karaule Košare, koju su pripadnici terorističke OVK napali 9. aprila 1999. godine, saopšteno je iz Narodne skupštine. Milovan… »

U maju kampanja Euromelanoma

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Povodom obeležavanja 8. maja dana Euromelanoma 2017. biće organizovani besplatni skrining pregledi u 27 gradova širom Srbije, u državnim klinikama i bolnicama, kao i u privatnim dermatološkim ordinacijama, saopštila je Lidija Kandolf-… »