Izvor: RTV/Ekonomija arhiva vesti 10.04.2017

Radnici Goše nastavljaju štrajk, od vlade 60.000 dinara

RTV 10.04.2017
SMEDEREVSKA PALANKA - Radnici Goše odlučili su da nastave štrajk, a Milan Vujičić, predsednik štrajkačkog odbora, kaze za Tanjug da je odluka jednoglasna. Kako je rekao, zahtevu štrajkača dodat je i onaj za smenu kompletnog rukovodstva fabrike… »

NBS: Manje falsifikata dinara i evra

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - U Srbiji je u prvom tromesečju ove godine otkriveno 1.207 komada falsifikovanih dinarskih novčanica, što je za 8,6 odsto manje nego u istom periodu prethodne godine, kada je otkriveno 1.320 komada, prema najnovijem izveštaju NBS. U… »

Dinar slabiji prema evru, kurs - 123,93

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Dinar će danas biti slabiji prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs će iznositi 123,9277 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar će prema evru imati istu vrednost kao pre mesec dana, a na godišnjem nivou će biti… »

SB: Privredni rast od tri odsto ohrabrujuća vest za Srbiju

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Glavni ekonomista Svetske banke za Srbiju Lazar Šestović kaže da je prognozirani privredni rast od tri odsto ohrabrujuća vest za Srbiju. "Mi smo nažalost imali nekoliko godina kada rast nije baš bio visok što se tiče Srbije, daleko od… »

Poljoprivrednici u redu za subvencije

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Danas je počelo podnošenje zahteva za subvencionisanu nabavku voćarsko-vinogradarskih i povrtarskih traktora. Odziv je veoma veliki, a za tu namenu opredeljeno je nešto više od 210 miliona dinara. Međutim, kako RTV saznaje, ta sredstva će… »

Agrokor će voditi Ante Ramljak

RTV 10.04.2017
ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković imenovao je danas na sednici Vlade Antu Ramljaka poverenikom za Agrokor, shodno odredbama Zakona o postupku vanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za tu zemlju, javljaju hrvatski… »

Vučićev izbor obezeđuje pozitivan kreditni rejting Srbije

RTV 10.04.2017
NJUJORK - Rezultat predsedničkih izbora u Srbiji i ubedljiva pobeda na tim izborima premijera Aleksandra Vucćića obezbeđuju nastavak programa strukturnih reformi Srbije i pozitivan kreditni rejting zemlje - Ba3 stabilan, ocenjuje se u najnovijem… »

Predstavljena onlajn platforma za trgovinu biomasom

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Prva onlajn (online) platforma za trgovinu biomasom u Srbiji "Zelena energija", koja je danas počela sa radom, a čiji je cilj da se uspostave standardi, olakša trgovina i objedini ponuda biomase u Srbiji, predstavljena je u Privrednoj komori… »

Čadež poziva dijasporu da ulaže u otadžbinu

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež uveren je da novi model rada Poslovnog saveta za dijasporu i saradnje sa dijasporom, zasnovan na granskom umrežavanju, može da doprinese efikasnijoj realizaciji ideja i konkretnih… »

Za obnovljive izvore energije izdvojeno 3,9 milijardi

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Ministarstvo rudarstva i energetike isplatilo je protekle godine 3,9 milijardi dinara privrednicima koji struju proizvode kroz obnovljive izvore energije. Reč je o sredstvima prikupljenim naplatom za „za povlašćene proizvođače" i prodatu… »