Izvor: RTV/Vojvodina arhiva vesti 10.04.2017

Deci posekli drvo ispred zgrade?

RTV 10.04.2017
NOVI SAD - Stanari ulice Seljačkih buna na Novom naselju javili su redakciji Razglednica Radio-televizije Vojvodine, jer su im nepoznati počinioci posekli drvo ispred zgrade, koje se nalazilo u okviru Bistričkog parka. Drvo crvenoliste šljive staro je… »

Fruškogorski maraton 22. i 23.aprila

RTV 10.04.2017
NOVI SAD - Jubilarni 40. Planinarski maraton na Fruškoj gori održaće se za vikend, 22. i 23. aprila, a organizatori očekuju da nadmaše rekord po brojnosti, Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić pozvao je Novosađane i Novosađanke… »

Predstava "Na Drini ćuprija" pobednik na dva festivala

RTV 10.04.2017
NOVI SAD, ŠABAC - Predstava "Na Drini ćuprija" Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, u režiji i adaptaciji Kokana Mladenovića, pobednik je 67. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine, kao i drugog teatarskog festivala "Pozorišno proleće"… »

Vremeplov: Rođen Maks fon Sidov

RTV 10.04.2017
NOVI SAD - Na današnji dan 1929. godine rođen je švedski pozorišni i filmski glumac Karl Adolf fon Sidov, poznat kao Maks fon Sidov, snažna i izuzetno sugestivna glumačka ličnost, koji je svetsku slavu stekao glavnim ulogama u filmovima Ingmara… »

"Jugom" od Bečeja do Mongolije

RTV 10.04.2017
BEČEJ - Dvojica mladića iz Bečeja spremaju se na neobičnu avanturu. Oni će „Jugom“ probati da stignu do Mongolije. Zašto to rade, pogledajte u narednoj priči. Vole životinje, ali i avanture. Zato su Ninoslav Trajković i Đorđe Ilčešin… »

Rekonstrukcija pozorišne sale u S. Pazovi

RTV 10.04.2017
STARA PAZOVA - Iako je izgrađena pre više od četiri decenije, pozorišna sala u Staroj Pazovi, u kojoj se kulturni programi odvijaju gotovo svakodnevno, ima moderan izgled i tehnički je dobro opremljena. Trenutno se radi na obnavljanju pozornice… »

Parking između muzeja zastao u proceduri

RTV 10.04.2017
NOVI SAD - Gradska uprava za saobraćaj i puteve prošle godine je pokrenula proceduru za izgradnju parking garaže između dva muzeja: Vojvodine i Savremene umetnosti. Međutim, sve je ostalo samo na tome - parkinga još nema. Građanska inicijativa za… »

Takmičenje rvača u Zrenjaninu

RTV 10.04.2017
ZRENJANIN - Zrenjaninski Proleter je u Medisonu bio domaćin šampionata Vojvodine u rvanju. Šampionat je održan u kategorijama mlađih pionira i kadeta. Takmičila su se 124 mlada borca iz 13 pokrajinskih klubova.… »

Dnevno uklone do 40 divljih deponija

RTV 10.04.2017
NOVI SAD - Na inicijativu Zelene stranke, Javno komunalno preduzeće "Čistoća" danas je po ko zna koji put čistila divlju deponiju na Temerinskom putu. Koliko se neodgovorno odnosimo prema okolini, govori podatak da to preduzeće dnevno ukloni između… »

Pokretne stepenice u podzemnom ne rade

RTV 10.04.2017
NOVI SAD - Potpuno nove pokretne stepenice u podzemnom prolazu u centru grada, postavljene su krajem 2010. godine, ali često smo svedoci da one ne rade. Takva situacija je i trenutno - stepenice koje vode ka glavnoj Pošti nepokretne su od početka… »