Izvor: Sputnik arhiva vesti 10.04.2017

Milačić spalio zastavu NATO-a pred zatvorom (video)

Sputnik 10.04.2017
Marko Milačić, čelnik „Otpora beznađu“, održao je konferenciju ispred zatvora Spuž pošto je dobio rešenje suda da mora u zatvor zbog kazne od 500 evra izrečena pre dve godine koja je preinačena u kaznu zatvora. „Ne želim, iako sam imao… »

Pripadnici Hrvatskih odbrambenih snaga urlali „Za dom spremni“

Sputnik 10.04.2017
Pripadnici Hrvatskih odbrambenih snaga (HOS) danas su u Splitu pred spomenikom palim pripadnicima jedinice proslavili 26. godišnjicu osnivanja IX bataljona Rafael vitez Boban. Pukovnik Hrvatske vojske Marko Skejo tom je prilikom svoj govor završio… »

Posada 50. ekspedicije MSS vratila se na Zemlju (video)

Sputnik 10.04.2017
Letelica „Sojuz MS 02“ sa tri člana posade 50. ekspedicije Međunarodne svemirske stanice (MSS) sletela je u Kazahstan. Ruska letelica „Sojuz MS 02“ sa dva ruska kosmonauta i američkim astronautom sletela je u Kazahstan više od tri sata nakon… »

Kajakaš vesla po bari u centru Omska

Sputnik 10.04.2017
U centru Omska duž tramvajskih šina veslao je mladić u kajaku, javili su lokalni mediji. Fotografije mladića izazvale su snažnu reakciju na društvenim mrežama. Korisnici su pretpostavili da kajakaš vesla iz obližnje psihijatrijske bolnice… »

Mejova i Tramp ubeđuju Rusiju da odustane od Sirije

Sputnik 10.04.2017
Britanska premijerka Tereza Mej i američki predsednik Donald Tramp zaključili su da sada imaju jedinstvenu priliku da ubede Rusiju da njeno savezništvo sa režimom sirijskog lidera Bašara el Asada ne odgovara njenim strateškim interesima. Oni su to… »

Programi za sajber špijunažu CIA nađeni u 16 zemalja

Sputnik 10.04.2017
Programi CIA za sajber špijunažu, o kojima je Vikiliks objavio podatke u martu, povezani su sa 40 špijunskih operacija u 16 zemalja. To je prva javna procena globalnih hakerskih operacija američke obaveštajne agencije, saopštila je kompanija za… »

Ispod aviona u Španiji proleteo NLO (video)

Sputnik 10.04.2017
Na internetu je objavljen snimak koji je zabeležio jedan od putnika aviona koji je leteo iznad teritorije Španije. Na filmu se jasno vidi kako normalno na avion leti NLO. Neidentifikovani duguljasti objekat proleteo je direktno ispod aviona i skrio se u… »

Policija u osnovnoj školi u Kaliforniji, dve osobe ubijene

Sputnik 10.04.2017
Najmanje dve osobe su ubijene, a još dve ranjene danas u pucnjavi u osnovnoj školi u San Bernardinu, na jugu Kalifornije, saopštili su policija i vatrogasni zvaničnici. Kako preciziraju, osobe koje su ubijene su punoletne, a sumnja se da su ranjena… »

Od državnog udara „ostali samo dugmići“

Sputnik 10.04.2017
Iako je svima jasno da je afera „Državni udar“ u Crnoj Gori iskonstruisana, crnogorska vlast ostavlja građane bez objašnjenja. Njen cilj je da pošto-poto, što pre, Crna Gora postane članica NATO-a. Ni to što su glavni akteri Specijalnog… »

Rusija neće odgovarati u slučaju novih napada SAD na Siriju

Sputnik 10.04.2017
Rusija neće iskoristiti svoje PVO snage protiv američkih raketa u slučaju da Vašington ponovo napadne Siriju, izjavio je prvi zamenik šefa međunarodnog komiteta Saveta federacije Rusije Vladimir Džabarov. Kako je rekao, Rusija se neće oružano… »