Izvor: Sputnik/Politika arhiva vesti 10.04.2017

Mekejn — čovek koji je kidnapovao spoljnu politiku Amerike

Sputnik 10.04.2017
Republikanski senator je neka vrsta ministra spoljnih poslova američke „duboke države” koja pokušava da sabotira Trampovu spoljnopolitičku agendu — pre svega popravljanje odnosa sa Rusijom. Na istom poslu je već četvrt veka. I ne odustaje… »

Nikolić za Sputnjik: Policija nije kročila u Fondaciju

Sputnik 10.04.2017
Odlazeći predsednik Srbije Tomislav Nikolić demantovao je za Sputnjik spekulacije o navodnoj istrazi koja je pokrenuta protiv fondacije njegove supruge Dragice. Nikolić je istakao da su ovakve tvrdnje apsolutna neistina, kao i da još ne može da… »

Čija je Srpska lista?

Sputnik 10.04.2017
Odluka Srpske liste da se preimenuje u političku stranku mogla bi da bude mač sa dve oštrice ukoliko bi se na političkoj sceni Kosova pojavila još jedna srpska grupacija. To bi moglo da dovede i do mogućih predizbornih ili postizbornih saveza i… »

Vučić o Mekejnu: Nije mu teško da čuje i stvari koje možda ne želi

Sputnik 10.04.2017
Srbija igra vitalnu ulogu kao „sila pomirenja“ i glavna privreda u regionu, istakao je danas u Beogradu senator Džon Mekejn. Mekejn je na konferenciji za novinare sa premijerom Aleksandrom Vučićem izrazio zadovoljstvo što je došao u Beograd i ima… »

Predsednik SAD — Hilari u Trampovoj koži

Sputnik 10.04.2017
Tramp je postao marioneta „duboke države“. Njegove predizborne izjave da treba ulagati u američku vojsku dobijaju potpuno drugi ton, jer to ulaganje je sada zapravo ulaganje u dobro poznatu, staru, militantnu, imperijalnu američku vojsku koja… »

Pretnja blokadom Visokih Dečana

Sputnik 10.04.2017
Društvo istoričara „Ali Hadri“ u Dečanima najavilo je blokadu prilaza manastiru Visoki Dečani ukoliko do 21. aprila kosovska vlada ne proglasi imovinu kompanija „Apiko“ i „Ilirija“ posebnim nacionalnim blagom. Imanje ta dva preduzeća… »

Han: Vučić pokazao da je EU strateški cilj

Sputnik 10.04.2017
Evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han ocenjuje da je izabrani predsednik i premijer Srbije Aleksandar Vučić kao šef Vlade već jasno pokazao da je evropski put njegov strateški cilj. Han je istovremeno poručio da ne postoji… »

Popravni: Sutra ponavljanje izbora na osam biračkih mesta

Sputnik 10.04.2017
Izbori za predsednika Srbije biće sutra ponovljeni na osam biračkih mesta, po jednom u Kraljevu, Pančevu, Vršcu, Vrbasu, Topoli, Zrenjaninu, Bačkoj Palanci i beogradskoj opštini Zvezdara. Predsednički izbori 2. aprila sprovedeni su na ukupno 8.396… »

U južnoj Kosovskoj Mitrovici Albanci napali mladića Srbina

Sputnik 10.04.2017
Mladić srpske nacionalnosti B. Ž. (18) povređen je kada ga je napala grupa Albanaca kod popularnog hipermarketa ETC, koji se nalazi u južnoj Kosovskoj Mitrovici, u neposrednoj blizini istočnog mosta. On je u nedelju posle podne zadobio posekotinu na… »

Referendum u Turskoj rešiće žene i Kurdi

Sputnik 10.04.2017
Kampanja za referendum o ustavnim promenama u Turskoj, koji će u toj zemlji biti održan 16. aprila, u samoj je završnici, ali je teško tačno prevideti kakav će biti ishod glasanja. Prema rečima Vojislava Lalića, novinara i dobrog poznavaoca… »