Izvor: Studio B/Politika arhiva vesti 10.04.2017

Vučić: Neću dozvoliti ljudima bivšeg režima da uvedu diktaturu

Studio B 10.04.2017
Izabrani predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je suština onoga što čini „bivši režim“ da se napravi atmosfera da se sve uruši, da se delegitimišu sve institucije, da se sruši Srbija, te da uvedu novi princip da… »

Vučić i Mekejn o zajedničkim pitanjima, saradnji, akcijama…

Studio B 10.04.2017
Regionalni mir i stabilnost, istrajavanje u politici vojne neutralnosti i unapređenje bilateralnih odnosa, bile su glavne teme razgovora sa američkim senatorom Džonom Mekejnom, izjavio je posle sastanka u vili Mir premijer Aleksandar Vučić.Vučić… »

Han:Vučić kao premijer već pokazao da je evropski put strateški cilj

Studio B 10.04.2017
Evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han ocenjuje da je izabrani predsednik i premijer Srbije Aleksandar Vučić kao šef vlade već jasno pokazao da je evropski put njegov strateški cilj. Han istovremeno poručuje da ne postoji… »

DS i D JB za smenu Gojkovićeve i članova REM

Studio B 10.04.2017
Demokratska stranka i D JB traže, kako su naveli u odvojenim saopštenjima, smenu predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković i razrešenje članova REM. DS navodi da time želi da „odbrani parlamentarizam i institucije“, jer Gojković, kako kaže… »

CRTA: Izborni dan u skladu sa procedurama

Studio B 10.04.2017
Posle Republičke izborne komisije i NVO CRТА ocenila je da su predsednicki izbori bili regularni. CRTA smatra da je izborni dan protekao uglavnom u skladu sa propisanim procedurama i da su preliminarni nalazi, pokazali da su nepravilnosti uočene na… »

SNS pozvala DS da odluči:Protesti ili rad Skupštine

Studio B 10.04.2017
SNS je pozvala danas DS i njenog predsedničkog kandidata Sašu Jankovića da konačno odluče da li žele da nastave sa organizovanjem protesta, jer su razočarani zbog rezultata predsedničkih izbora, ili će konačno omogućiti rad Narodne Skupštine i… »

Ljajić: Očekivao sam bar izvinjenje

Studio B 10.04.2017
Predsednik SDPS Rasim Ljajić rekao je danas da postoje najmanje dva razloga zašto je Novi Pazar odabran kao glavna tema u priči o navodnoj izbornoj krađi i da je nakon prebrojavanja glasova pred kamerama očekivao bar izvinjenje, ali su umesto toga… »

Sutra ponovljanje izbora na osam biračkih mesta

Studio B 10.04.2017
Izbori za predsednika Srbije biće sutra ponovljeni na osam biračkih mesta, po jednom u Kraljevu, Pančevu, Vršcu, Vrbasu, Topoli, Zrenjaninu, Bačkoj Palanci i beogradskoj opštini Zvezdara. Predsednički izbori 2. aprila sprovedeni su na ukupno 8.396… »

Miščević: Nadam se otvaranju četiri poglavlja u junu

Studio B 10.04.2017
Šefica pregovaračkog tima Srbije sa EU Tanja Miščević izjavila je da se nada da će četiri nova poglavlja biti otvorena u junu i istakla da je cilj Srbije da sva poglavlja budu otvorena do kraja 2018. godine. Miščević je za današnju… »