Izvor: Večernje novosti/Društvo arhiva vesti 10.04.2017

Na protestima izneti zahtevi

Večernje novosti 10.04.2017
Osmog dana okupljanja u Beogradu, učesnici protesta "Protiv diktature" obelodanili su zvanične zahteve. BEOGRADU su danas osmog dana od početka okupljanja, prvi put objavljeni zahtevi protesta "Protiv diktature". U njima se traži: ukidanje, kako oni… »

Preminuo akademik Vojislav Stanovčić

Večernje novosti 10.04.2017
Redovni član Srpske akademija nauka i umetnosti prof. dr Vojislav Stanovčić preminuo u Beogradu, u 87. godini, saopštila je danas SANU. Redovni član Srpske akademija nauka i umetnosti prof. dr Vojislav Stanovčić preminuo u Beogradu, u 87. godini… »

Stefanović i Mekejn na zajedničkoj antiterorističkoj vežbi (foto)

Večernje novosti 10.04.2017
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i američki senator Džon Mekejn prisustvovali su danas u Beogradu zajedničkoj vežbi pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a. Potpredsednik Vlade Srbije i… »

Dimitrijević: Jankovićevi nisu glasali za otvaranje džakova

Večernje novosti 10.04.2017
Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević izjavio je danas da članovi tog tela iz izbornog štaba Saše Jankovića nisu glasali za otvaranje vreća i utvrđivanje izbornog rezultata. Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir… »

"Neuništivo bratstvo" Srbija će učestvovati u vojnim vežbama CSTO

Večernje novosti 10.04.2017
Srbija će ove godine prvi put kao punopravna članica učestvovati u vojnim vežbama Organizacije Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (CSTO). Srbija će ove godine prvi put kao punopravna članica učestvovati u vojnim vežbama Organizacije Ugovora o… »

Radijatori topli do kraja nedelje

Večernje novosti 10.04.2017
Toplane utrošile 20 odsto energenata više. POTROŠAČIMA koji se greju preko toplane radijatori će sigurno biti topli do kraja ove nedelje, kada se završava grejna sezona. Ipak, elektrane imaju obavezu da budu u pripravnosti do 3. maja, kada zvanično… »

Spasen otrovani orao belorepan

Večernje novosti 10.04.2017
Zahvaljujući brzoj intervenciji ornitologa i zaštitnika ptica, kod Sanada je spasen otrovani belorepan. NOVI SAD - Zahvaljujući brzoj intervenciji ornitologa i zaštitnika ptica, kod Sanada je spasen otrovani belorepan. Divlju pticu 6. aprila ujutro je… »

Mnogo srećnih, lepih beba – To nam treba!

Večernje novosti 10.04.2017
DIS i Henkel ovog proleća zajednički daruju porodilišta, mame i bebe u Srbiji. U okviru humanitarne akcije „Mnogo srećnih, lepih beba – To nam treba!" porodilištima u Smederevskoj Palanci, Kruševcu, Čačku i Nišu biće podeljeno ukupno 800… »

Kovač i stolar i u sedmoj deceniji: Točkovi za srpsku diližansu

Večernje novosti 10.04.2017
Milan Jovanović, iz Lovaca kod Jagodine, ne haje za godine. Težak je to rad, ruke su mi ispucale, ali uživam u radu. IAKO ima 68 godina, Milan Jovanović, iz Lovaca kod Jagodine, još uvek se bavi kovačkim i stolarskim zanatom. Pre petnaestak dana… »

Deca koja od rođenja žive sa psom su zdravija

Večernje novosti 10.04.2017
Prisustvo dobrih bakterija koje ljudi imaju u svom organizmu je dvostruko ako u kući živi i pas. DECA su zdravija i imaće slabije šanse da dobiju neku alergiju da budu gojazna ako je u toku trudnoće i nakon porođaja, u domaćistvu prisutan pas… »