Izvor: Vesti online/Društvo arhiva vesti 10.04.2017

Ukradeno 319.000 glasova?

Vesti online 10.04.2017
Aleksandar Vučić na predsedničkim izborima "potencijalno je ukrao 319.000 glasova", saopštio je Izborni štab predsedničkog kandidata Saše Jankovića. Oni tvrde da su dokaze pribavili u Republičkoj izbornoj komisiji (RIK), uvidom u džakove sa… »

"Neuništivo bratstvo": Srbija prvi put u vojnim vežbama CSTO

Vesti online 10.04.2017
Srbija će ove godine prvi put kao punopravna članica učestvovati u vojnim vežbama Organizacije Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (CSTO), navode ruski mediji. Vežbe će biti održane u septembru ove godine u Kazahstanu, a nazvane su "Neuništivo… »

Tači slavi poraz OVK na Košarama?!

Vesti online 10.04.2017
Hašim Tači se u nedelju oglasio na društvenim mrežama na godišnjicu početka bitke na Košarama i napisao da je "OVK tada pokazao da je sposoban da uđe u frontalni sukob sa srpskim snagama". Istovremeno, Kancelarija za KiM je saopštila povodom 18… »

"Mekejn je doneo poruku oko Rusije, ostalo je konfekcija"

Vesti online 10.04.2017
Osnovna poruka koju donosi senator Džon Mekejn jeste ona koja se tiče Rusije i to njega najviše interesuje, smatra analitičar Boško Jakšić. Kako je rekao u Kažiprstu, sve ostalo što je rekao nakon sastanka sa premijerom Vučićem, od podrške… »

Danas je počela Velika nedelja: Za svaki dan važe posebni običaji

Vesti online 10.04.2017
Danas je počela Strasna nedelja, poslednja, sedma nedelja časnog posta, koja prethodi Vaskrsu. Tokom ove nedelje nekada su vladale rigorozne zabrane koje su i te kako poštovane. Strogo se pridržavalo posta, zabranjeno je pranje veša, veselje… »

Balkansko jezičko ludilo (2): Od čistunstva do fašizma

Vesti online 10.04.2017
Lingvistkinja Snježana Kordić u Sarajevu nije sedela u pročelju, među petoro potpisnika Deklaracije o zajedničkom jeziku, kada su 30. marta dokument predstavljali javnosti. Bila je u publici. Upućeni su ipak znali da je Kordićeva um i energija… »

Feđa Dimović iz "Beogradskog sindikata" gost "Vesti"

Vesti online 10.04.2017
"Zapitaj se dokle, kakav si to čovek, ponizan i plašljiv, živiš bez slobode?" Zašto je "Govedina" nezvanična himna bunta i uličnih demonstracija mladih širom Srbije i kako je odlučio da ponudi besplatnu pravnu pomoć svima koji budu uhapšeni na… »

Priveden čovek koji je na Tviteru objavio snimak ubacivanja listića u glasačku kutiju!

Vesti online 10.04.2017
Na Tviteru pre nekoliko sati pojavio se snimak na kome se vidi i čuje kako dvojica ubacuju nove listiće sa zaokruženim brojem 6. Predrag Gostović objavio je ovaj snimak na pomenutoj društvenoj mreži, a kako navodi njegova žena, zbog toga je i… »

Austrijski vojnici se u Vinči spremaju za nuklearni napad

Vesti online 10.04.2017
Jedinica austrijske vojske za reagovanje u slučaju napada hemijskim, biološkim, nuklearnim i radiološkim oružjem završava obuku u Institutu za nuklearne nauke Vinča. U sklopu vežbe izvedena je eksplozija prljave bombe, u slučaju potencijalnog… »

Nikolić brani Dragicu: Dovode me u sukob čak i sa Vučićem

Vesti online 10.04.2017
Odlazeći predsednik Srbije Tomislav Nikolić demantovao je za "Sputnjik" spekulacije o navodnoj istrazi koja je pokrenuta protiv fondacije njegove supruge Dragice. Nikolić je istakao da su ovakve tvrdnje apsolutna neistina, kao i da još ne može da… »