Izvor: Vesti online/Politika arhiva vesti 10.04.2017

Mekejn: Srbija je sila pomirenja u regionu

Vesti online 10.04.2017
"Srbija igra vitalnu ulogu kao "sila pomirenja" i glavna privreda u regionu", istakao je u Beogradu senator Džon Mekejn. Mekejn je na konferenciji za novinare sa premijerom Aleksandrom Vučićem izrazio zadovoljstvo što je došao u Beograd i ima… »

MUP istražuje snimak koji je zapalio društvene mreže: Evo pokušaja da se svrgne Vučić! (VIDEO)

Vesti online 10.04.2017
Na društvenim mrežama se pojavio snimak na kome se vidi kako nepoznati ljudi presavijaju i ubacuju zaokružene glasačke listiće sa imenom predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića. Da li je ovo krucijalan dokaz da je ipak bilo krađe na nedavno… »

"Vučić može da ukine opoziciju, ali ne i građane"

Vesti online 10.04.2017
Nekadašnji predsednik Srbije i lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić kaže da nije iznenađen studentskim protestima, jer se još od 2012. godine u politički sistem neprekidno upumpava agresija koja stvara ogromne pritiske u društvu, piše… »

Završen 8. dan protesta: Usaglašeni zahtevi - Smena Vučića, fer i slobodni izbori (VIDEO)

Vesti online 10.04.2017
U Beogradu je i osmi dan zaredom održan protest građana, a oni su izneli i nove zahteve. Protest je trajao oko tri sata, a učesnici su prošli već ustaljenom trasom preko Terazija, Trga Republike, Takovske ulice ka zgradi RTS-a, pa ka Vladi Srbije… »

Koha: Dok Srbi ne prihvate kosovske simbole, nema formiranja ZSO-a

Vesti online 10.04.2017
Kosovska vlada je odlučila da Nacrt Statuta o Zajednici srpskih opština neće biti završen dok četiri opštine sa srpskom većinom ne počnu da koriste kosovske simbole na dokumentima. To piše prištinski list Koha. List piše da četiri opštine na… »

Friden: Srbija da bude strpljiva, bolje biti u EU, nego...

Vesti online 10.04.2017
Bivši profesor Mensfild koledža u Oksfordu Majkl Friden poručio je Srbiji i ostalim zemljama zapadnog Balkana da budu strpljive na evropskom putu i da je bolje biti u Evropskoj uniji, iako je u krizi. - EU jeste u krizi, ali se pokazala ipak kao… »

"Njujork Tajms": Srbi klize u autokratiju

Vesti online 10.04.2017
Uređivački kolegijum uglednog "Njujork Tajmsa" u broju od 9. aprila objavio je komentar o stanju u Srbiji posle predsedničkih izbora i, iako konstatuju ubedljivu pobedu premijera Aleksandra Vučića, napominju da je zemlja zapravo svakim danom "sve… »

"Vučić pokazao da je EU strateški cilj"

Vesti online 10.04.2017
Evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han ocenjuje da je izabrani predsednik i premijer Srbije Aleksandar Vučić kao šef Vlade već jasno pokazao da je evropski put njegov strateški cilj. Han je istovremeno poručio da ne… »