Kultura arhiva vesti 10.04.2017

Zubin Mehta ponovo sa Filharmonijom

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Beogradska filharmonija predstavila je program za koncertnu sezonu 2017/18 pod nazivom "Pet elemenata", a direktor orkestara Ivan Tasovac najavio je da će u martu naredne godine, u sklopu svoje oproštajne turneje, u Beogradu nastupiti… »

Kompanija Akrama Kana na Beogradskom festivalu igre

B92 10.04.2017
Kompanija slavnog Akrama Kana nastupa danas u Ateljeu 212, u okviru Beogradskog festivala igre. Kompanija Akrama Kana treći put učestvuje na Beogradskom festivalu igre, koreografije tog britanskog umetnika dobro su poznate srpskoj publici, a ovoga puta… »

Čak 9 Olivije nagrada za "Harija Potera i ukleto dete"

Press 10.04.2017
Pozorišni komad "Hari Poter i ukleto dete" osvojio je rekordnih devet britanskih pozorišnih nagrada Olivije, koje su ekvivalent američkim Toni nagradama. Foto:B92.net Pozorišni nastavak priče o dečaku čarobnjaku spisateljice Dž. K. Rouling… »

Koncert Irene Blagojević povodom Svetskog dana džeza

B92 10.04.2017
Poznata džez, pop i soul pevačica Irena Blagojević nastupiće 30. aprila u 21h u Velikoj sali Doma omladine, povodom obeležavanja Svetskog dana džeza. Svetski dan džeza obeležava se širom sveta kao zvaničan UNESCO praznik. Džez se u zvaničnim… »

Nagrade "Pozorišnog proleća": "Na Drini ćuprija", Kokan Mladenović, Bojan Žirović...

Blic 10.04.2017
Najbolja predstava drugog teatarskog festivala "Pozorišno proleće" je "Na Drini ćuprija" Srpskog narodnog pozorišta, u režiji i adaptaciji Kokana Mladenovića koji je nagrađen i za najbolju režiju. Priznanje je pripalo i Andrašu Urbanu za… »

“Karavan naive” u Oficirskom domu otvara gradonačelnik Bulatović

Južne vesti 10.04.2017
Od 19 sati i u Nišu će biti otvorena izložba posvećena naivnoj umetnosti, posebno prisutnoj u banatskom mestu Kovačica, odakle su i radovi koji će biti na izložbi. Gradonačelnik Niša Darko Bulatović otvoriće izlobu “Karavn kovačićke… »

7 Žena koje su pokorile Jugoslaviju: Silvana Armenulić (2): Smrt u zenitu slave!

Kurir 10.04.2017
Kurir će u nastavcima predstaviti sedam najvećih seks ikona u SFRJ u feljtonu pod naslovom "Žene su pokorile Jugoslaviju". U prvom tekstu smo vam predstavili Oliveru Katarinu, a danas Silvanu Armenulić. Izazvala je revoluciju u narodnoj muzici - u… »

Pevač kultnog benda doživeo infarkt!

Alo 10.04.2017
Pevač kultnog pank benda "The Exploited", Vati Buhan (59), hitno je prebačen u bolnicu zbog infarkta i zastoja rada srca! Bend je na svojoj Fejsbuk stranici objavio da je Buhan, inače jedini iz originalne postave "The Exploited", u Belgiji doživeo… »

Izložba „Moguće nemoguće “retrospektiva Doru Bosio

Studio B 10.04.2017
U galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva retrospektivnom izložbom radova predstavlja se Doru Bosiok, dizajner i grafički umetnik. „ Kažu da u umetnosti postoji nekoliko večitih tema, kao što u tajnim naukama geometrije postoji samo… »

Narodna umetnost Ukrajne u Etnografskom muzeju

Studio B 10.04.2017
U Etnografskom muzeju gostovaće izložba Olesje Vakulenko,umetnice, dizajnerke, članice Nacionalnog saveza majstora narodne umetnosti u Ukrajini i najmlađe članica umetnički nastrojene dinastije Vakulenko – Samarski. Vakulenko je završila je… »