Politika arhiva vesti 10.04.2017

Vučić: Ne kritikujem protivnike pred stranim gostima

RTS 10.04.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić odbio je da na zajedničkoj konferenciji za štampu sa američkim senatorom Džonom Mekejnom odgovori na pitanje da li će protiv Saše Jankovića biti podneta krivična prijava zbog širenja lažnih tvrdnji o izborima… »

SNS: pozvala DS da odluči: Protesti ili rad Skupštine

Blic 10.04.2017
SNS je pozvala danas DS i njenog predsedničkog kandidata Sašu Jankovića da konačno odluče da li žele da nastave sa organizovanjem protesta, jer su razočarani zbog rezultata predsedničkih izbora, ili će konačno omogućiti rad Narodne Skupštine i… »

MUP istražuje snimak listića na društvenim mrežama

RTS 10.04.2017
Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Tužilaštvom za visokotehnološki kriminal pokrenulo je istragu povodom snimka koji se pojavio na društvenim mrežama, a na kome se vidi ubacivanje u kutiju listića koji liče na izborni materijal, kako… »

Ljajić: Posle prebrojavanja očekivao sam bar izvinjenje

N1 Info 10.04.2017
Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić rekao je da postoje najmanje dva razloga zašto je Novi Pazar odabran kao glavna tema u priči o navodnoj krađi glasova na predsedničkim izborima 2. aprila. "Prvo, za građanski deo… »

Tadić: Vučić može da ukine opoziciju, ali ne i građane

Blic 10.04.2017
Bivši predsednik Srbije i lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da nije iznenađen protestima studenata, jer je premijer Srbije Aleksandar Vučić "kreirao nenormalnu atmosferu u društvu", prenosi list "Danas". - Vučić je uveren da… »

Sindikati penzionera podržavaju zahteve sa protesta

Beta 10.04.2017
Udruženje Sindikata penzionera Srbije danas je saopštilo da podržava opravdane zahteve studenata koji protestuju u Beogradu i u nekoliko gradova u Srbiji. "Zahtevima studenata dodajemo još jedan  -  poništavanje svih zakona kojima su… »

Sutra ponovljeno glasanje na osam biračkih mesta

Beta 10.04.2017
Glasanje na izborima za predsednika Srbije sutra će biti ponovljeno na osam biračkih mesta na kojima pravo glasa ima 9.851 gradjanin. Izbori će biti ponovljeni na po jednom biračkom mestu u Kraljevu, Pančevu, Vršcu, Vrbasu, Topoli, Zrenjaninu… »

Vučić: Neće biti kontramitinga

Mondo 10.04.2017
Nisu tačne informacije da Srpska napredna stranka planira da organizuje okupljanje svojih pristalica u četvrtak, izjavio Aleksandar Vučić. Premijer Srbije nije danas želeo da komentariše rezultate novog brojanja glasova u Republičkoj izbornoj… »

Demonstranti u Novom Sadu 'pozdravili' Dnevnik

Beta 10.04.2017
Više od pet hiljada mladih i drugih gradjana u Novom Sadu prošetalo je u ponedeljak uveče do zgrade dnevnog lista Dnevnik, kako bi "pozdravili novinare koji ni sedmi dan nisu izvestili o masovnim protestima u tom gradu". Učesnici sedmog po redu… »

CRTA: Zahtev za uvid u zapisnike sa biračkih mesta

Danas 10.04.2017
Nevladina organizacija CRTA, koja je izbore posmatrala svojom misijom Građani na straži, saopštila je da će zahtevatti uvid u zapisnike sa biračkih mesta. Rezultati analize informacija o kvalitetu procesa tokom izbornog dana prikupljenih sa… »