Izvor: Gde investirati arhiva vesti 16.04.2017

Danas je Vaskrs

Gde investirati 16.04.2017
Hrišćani širom sveta danas proslavljaju Vaskrs, najveći hrišćanski praznik, jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života nad smrću. Suštinu i načelo hrišćanske vere objasnio je Sveti… »

Turska: Referendum o budućnosti zemlje

Gde investirati 16.04.2017
Danas se 55 miliona Turaka na referendumu izjašnjava o tome da li njihova država treba da sa parlamentarnog pređe na predsednički sistem vladavine. Tako bi se mesto premijera ukinulo, a predsednik, kojeg direktno bira narod, bi bio istovremeno i šef… »

Beogradska Ada Huja postaje izletište i stambeno-komercijalna zona

Gde investirati 16.04.2017
Na Adi Huji u Beogradu biće izgrađen moderan stambeno-komercijalni kompleks, a veći deo tog dunavskog poluostrva biće izletište sa sportskim terenima i uređenim zelenim površinama, kažu u Gradskoj upravi. Glavni gradski urbanista Milutin Folić je… »

Srbija između carinske unije Zapadnog Balkana i slobodne trgovine sa Rusijom

Gde investirati 16.04.2017
Saradnik Bečkog instituta za međunarodne ekonomske studije Vladimir Gligorov ocenio je da bi zemlje koje bi pristupile carinskoj uniji Zapadnog Balkana morale da ujednače carine prema ostatku sveta, što bi za Srbiju moglo da znači da se opredeljuje… »

Dualno obrazovanje: Na fakultet i posle trogodišnje škole

Gde investirati 16.04.2017
Učenici koji upisuju srednje škole po dualnom sistemu obrazovanja i koji se spremaju za rad, mogu, ukoliko se u međuvremenu predomisle, da nastave školovanje i upišu fakultete. “Učenici koji završe treći stepen mogu da konkurišu na bilo koji… »

Poreska uprava: Nepravilnosti u više od trećine kontrola obračuna javnih prihoda

Gde investirati 16.04.2017
Inspektori terenske kontrole Poreske uprave su do početka aprila izvršili 5.063 kontrole od kojih 3.159 kontrola javnih prihoda koje su za predmet imale pravilnost obračunavanja javnih prihoda, rečeno je u Poreskoj upravi (PU). Kako su Tanjugu kazali… »

Geopolitičke tenzije i Trampove izjave oslabile dolar

Gde investirati 16.04.2017
Američki dolar je prošle nedelje oslabio u korpi najvažnijih valuta u svetu jer su geopolitičke tenzije podstakle tražnju za investicijama koje se smatraju bezbednijim, poput japanskog jena. Na geopolitičkom planu prošle je nedelje u fokusu bila… »