Izvor: Prva arhiva vesti 16.04.2017

Umro tvorac Interneta i PC računara

Prva 16.04.2017
Robert Tejlor, jedan od tvoraca interneta i savremenog PC-a, umro je u 86. godini života. Tejlor, koji je bolovao od Parkinsonove bolesti, umro je u četvrtak u svojoj kući u San Francisku, saopštio je njegov sin Kurt. "Kako god pogledate, od… »

HRISTOS VASKRSE!

Prva 16.04.2017
Svim vernicima koji proslavljaju vaskrsenje Hristovo B92.net čestita Uskrs, najveći hrišćanski praznik. Uskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobeda vere i života nad… »

U ponedeljak se izbori ponavljaju na tri biračka mesta u Srbiji

Prva 16.04.2017
Izbori za predsednika Srbije biće ponovljeni na tri biračka mesta u ponedeljak, 17. aprila, na po jednom biračkom mestu u Novom Sadu, Trsteniku i Leskovcu. Na ta tri biračka mesta pravo glasa ima 3.148 birača. Izbori će se ponoviti na biračkom… »

Referendum u Turskoj - o čemu je reč?

Prva 16.04.2017
Građani Turske, njih 55 miliona, danas na referendumu odlučuju o predlogu Ustava koji bi moć i formalno skoncentrisao u rukama predsednika zemlje, odnosno o tome da li njihova država treba da sa parlamentarnog pređe na predsednicki sistem vladavine… »

Mlada pevačica oduševila sve na Uskrs! Na ovakvim jajima bi joj pozavidela i najbolja domaćica (FOTO)

Prva 16.04.2017
Dobro znamo njene vokalne sposobnosti, ali sada smo se uverili i kako slika. Za Uskrs se baš potrudila, ne bi li napravila što originalnija jaja. Pevačica se pohvalila svojim remek-delom na Instagramu, objavivši fotografije jaja sa likovima Betmena… »

Brutalno iskrena! Ona je buduća mama i konačno je progovorila o seksu tokom trudnoće... Da li se pronalazite?

Prva 16.04.2017
Mel Vats je mlada trudnica koja je na svom Fejsbuku objavila post i tako uzdrmala sve buduće mame. Reč je o seksu sa partnerom tokom trudnoće. Njen status vam prenosimo u celosti: "Sigurno znate da postoje žene koje procvetaju u trudnoći. One tada… »

Nedeljni horoskop: Ribe gorećete od strasti, Jarčevi, opominjemo vas, sledi vam razočaranje

Prva 16.04.2017
Kako su se planete rasporedile u narednih sedam dana, od 17. aprila, da li njihova pozicija vašem znaku donosi sreću ili nalaže da budete oprezni, saznajte. OVAN Hrana Polje hrane je I ove sedmice dosta naglašeno, što vam donosi da vrlo često… »

Običaji i verovanja za Vaskrs: Dotaknite decu crvenim jajetom

Prva 16.04.2017
U nekim našim krajevima, običaj je da se vernici posle celivanja plaštanice, provlače ispod stola na koji je položena plaštanica. Uskrs je najveći hrišćanski praznik, dan Hristovog vaskrsnuća. Kod vernika, koji Uskrs slave po Julijanskom… »

Ako nekoga treba da pratite na Instagramu, to je Dajana Kiton!

Prva 16.04.2017
Glumica je aktivirala svoj Instagram profil koji zasad ima samo sedam hiljada pratitelaca i neupitno je jedan od najpotcenjenijih, kako je istakao „W Magazine“. Osim što je osvojila nagradu Oskar za glavnu ulogu u filmu "Eni Hol ", Dajana Kiton (71)… »

Ako praktikujete bilo šta od ovih navika u ishrani, vreme je da prestanete!

Prva 16.04.2017
Ne jedete masti, blendirate namirnice, računate indeks telesne mase... Nova medicinska istraživanja pokazala su da su neke navike, godinama promovisane kao zdrave, zapravo - zablude, piše "Independent". Nedavno završena studija, koja je obuhvatila… »