Izvor: SEEbiz arhiva vesti 16.04.2017

Patrijarh Irinej u Uskršnjoj liturgiji: Pomoći mladima da pronađu put autentičnog života

SEEbiz 16.04.2017
BEOGRAD - Patrijarh srpski Irinej služio je danas Uskršnju liturgiju u Kripti hrama Svetog Save na Vračaru u Beogradu. Episkop toplički Arsenije pročitao je Uskršnju poslanicu, u kojoj je patrijarh Irinej naveo da "današnji svet ne ide putem… »

Vučić: Nemam informaciju da Hrvatska ima S-300

SEEbiz 16.04.2017
BEOGRAD - Premijer i izabrani predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da "mu je interesantna" kampanja da je Rusija naoružavala Hrvatsku početkom devedesetih. "Interesantna mi je kampanja, ako krene iz zagrebačkih sistema informisanja, a preuzmu je u… »

Ada Huja postaje izletište i stambeno-komercijalna zona

SEEbiz 16.04.2017
BEOGRAD - Na Adi Huji u Beogradu biće izgrađen moderan stambeno-komercijalni kompleks, a veći deo tog dunavskog poluostrva biće izletište sa sportskim terenima i uređenim zelenim površinama, kažu u Gradskoj upravi. Glavni gradski urbanista Milutin… »

Novi Sad: Gradi se vodeni park i hotel vredni 600 miliona dinara

SEEbiz 16.04.2017
NOVI SAD - Javno preduzeće Sportski i poslovni centar Vojvodina-Spens, raspisalo je oglas za izradu studije izvodljivosti akva parka i hotela kako bi se na parceli tog preduzeća gradio novi zabavno-poslovni kompleks, piše portal eKapija. Prema pisanju… »

Hrvatska od 1. siječnja 2018. uvodi građevinsku rentu

SEEbiz 16.04.2017
ZAGREB - Od 1. siječnja 2018. godine Hrvatska uvodi građevinsku rentu. Propisuje to Nacrt prijedloga zakona o komunalnom gospodarstvu koji je ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević uputio na javno savjetovanje. Uvođenje… »

Lazović: Crna Gora neće bankrotirati

SEEbiz 16.04.2017
PODGORICA - Crna Gora neće bankrotirati uprkos nekim upozoravajućim parametrima, pri čemu mjere koje su preduzete i nove koje najavljuje Ministarstvo finansija pokazuju da Vlada zna šta radi, ocijenio je predsjednik skupštinskog Odbora za ekonomiju… »

Maistra za koncesiju izdvaja 8,6 milijuna kuna

SEEbiz 16.04.2017
VRSAR - Uobičajeno je da posljednja sjednica Općinskog vijeća u starom sazivu bude svečarska i kratka, međutim vrsarsko je potrajalo nešto duže zbog nekoliko ozbiljnih tema koje je predsjednik Vijeća Franko Matukina uvrstio u dnevni red, a… »