Izvor: Večernje novosti arhiva vesti 16.04.2017

Patrijarh Irinej služio vaskršnju liturgiju

Večernje novosti 16.04.2017
Patrijarh srpski Irinej služio je danas u kripti Hrama Svetog Save vaskršnju litirgiju. Patrijarh srpski Irinej služio je danas u kripti Hrama Svetog Save vaskršnju litirgiju. Pored brojnih građana liturgiji su prisustvovali i ministar spoljnih… »

Vučić: Nemam informaciju da Hrvatska ima ruski S-300, nije to igla; Vulin:Cilj da se naruše dobri odnosi Srbije i Rusije

Večernje novosti 16.04.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da nema informacije da Hrvatska poseduje ruski raketni sistem S 300. Ministar za rad apelovao na medije budu vrlo kritični kada prenose informacije iz hrvatskih medija. Premijer Srbije Aleksandar Vučić… »

SAD tvrde: Pjongjang lansirao raketu sa istočne obale, Tramp bez komentara

Večernje novosti 16.04.2017
Severna Koreja lansirala je u subotu raketu u blizini Sinpa, na svojoj istočnoj obali, a raketa je eksplodirala gotovo odmah pošto je lansirana, izjavio je portparol Pacifičke komande SAD Dejv Benem. Severna Koreja lansirala je u subotu raketu u… »

Trka u Bahreinu u znaku vozača Ferarija: Fetel bolji od Hamiltona

Večernje novosti 16.04.2017
Pokrenuli smo lov za uskršnjim jajima koje je sakrio Mercedes i uspešno smo ih našli, rekao je raspoloženi Fetel. SJAJNA trka u Bahreinu donela je veliku radost vozaču Ferarija Sebastijanu fetelu. Nemački as, nekadašnjičetvorostruki prvak sveta je… »

Referendum u Turskoj Erdogan proglasio pobedu, opozicija tvrdi da su izbori pokradeni; Slavlje u Sarajevu, protesti u Istanbulu

Večernje novosti 16.04.2017
Na referendumu koji je danas održan u Turskoj, za ustavne promene kojima se šire ovlašćenja predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, glasalo je 51,3 odsto birača. Erdogan proglasio pobedu. Predsednik turske izborne komisije Sadi Guven potvrdio je… »

Bahrein: Borković ostvario najbolji rezultat u karijeri

Večernje novosti 16.04.2017
Borković je fantastičnom vožnjom osvojio 25 bodova, ujedno ušao u istoriju kao prvi srpski vozač koji je trijumfovao na kružnim stazama u svetskim okvirima. Srpski automobilista Dušan Borković ostvario je istorijski trijumf, pošto je slavio na… »

Opservatorija sa sedištem u Londonu tvrdi: U eksploziji u Siriji poginulo 126 osoba, 68 dece

Večernje novosti 16.04.2017
Broj žrtava eksplozije koja se dogodila u blizini konvoja autobusa kojima su evakuisani stanovnici dva sirijska sela, porastao je na 126, a među njima je i 68 dece. Broj žrtava eksplozije koja se dogodila u blizini konvoja autobusa kojima su evakuisani… »

Američki lovci F-35 stigli u Britaniju

Večernje novosti 16.04.2017
Grupa američkih nevidljivih borbenih aviona F-35 stigla je u bazu Kraljevskih vazduhoplovih snaga Velike Britanije u Lejkenhitu, čime se pokazuje privrženost SAD saveznicima u NATO-u, saopštio je Pentagon. Grupa američkih nevidljivih borbenih aviona… »

Video: Francuska se suočava sa agresijom navijača

Večernje novosti 16.04.2017
Na Korzici su navijači domaće Bastije uleteli na teren i napali prvo golmana Liona, a potom i njegove saigrače koji su morali sami da se brane. Francuska počinje da se suočava sa agresijom navijača, a na meti divljanja huligana dva puta za sedam… »

Vulin: RIK treba da glasa po zakonu,a ne po nalogu partija

Večernje novosti 16.04.2017
Članovi Republičke izborne komisije mogu da glasaju o proglašenju konačnih rezultata predsedničkih izbora samo na osnovu zakona i izražene volje birača, izjavio ministar Aleksandar Vulin. ČENEJ - Članovi Republičke izborne komisije mogu da… »