Politika arhiva vesti 16.04.2017

Vučić: Protestujte dokle hoćete

Beta 16.04.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da gradjani širom Srbije mogu da protestuju dokle god hoće i dok ne ugrožavaju prava drugih gradjana, ističući da će država reagovati ukoliko dodje do nasilja. Vučić je posle obilaska dežurnih… »

Vučić: Ne možete pritiskom na RIK promeniti narodnu volju

Beta 16.04.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da može samo da se nasmeje na nastojanjima njegovih političkih protivnika da pritiscima na Republičku izbornu komisiju (RIK) promene narodnu volju. "Na to se samo nasmejete. Mali Djokica zamišlja da… »

Đurić o ZSO: Ne verujem u obećanja i rokove koje daju Albanaci

Blic 16.04.2017
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da više ne veruje ni u jedan rok i obećanje kosovskih Albanaca kada je u pitanju formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO). Đurić je izjavio da će u rokove za formiranje ZSO… »

Ko podržava, a ko sabotira Srbiju na putu ka Evropskoj uniji?

Radio 021 16.04.2017
Ne postoji država u našem okruženju koja ne podržava, barem deklarativno, evropski put Srbije. Štaviše, mnoge od njih nude pomoć, što moralnu, što iskustvenu, neke i kada je u pitanju prevod dokumentacije, poput svojevremeno Hrvatske, ali je… »

Advokati: Pančevačka televizija zastrašuje sudiju koja je oslobodila novinara

Radio 021 16.04.2017
Pančevački advokati optužili su Radio-televiziju Pančevo da pokušava da zastraši sudiju Stanku Simonović, koja je poništila presudu suda u Vršcu kojom je novinar iz Bele Crkve osuđen na zatvorsku i novčanu kaznu po tri privatne tužbe… »

Hitna pomoć: Devojka povređena u udesu na Trgu Nikole Pašića

Novi magazin 16.04.2017
Jedna devojka (29) lakše je povređena u udesu na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, rečeno je jutros u Hitnoj pomoći. Portparolka te službe Nada Macura kazala je agenciji Beta da se udes dogodio nešto posle 22 časa i da je devojka koja je zadobila… »

Sutra se ponavljaju izbori na tri biračka mesta

RTS 16.04.2017
Izbori za predsednika Srbije biće sutra ponovljeni na tri biračka mesta, na po jednom biračkom mestu u Novom Sadu, Trsteniku i Leskovcu. Na ta tri biračka mesta pravo glasa ima 3.148 birača. Glasanje će se ponoviti na biračkom mestu 178 u Novom… »

Raspisani unutarstranački izbori u DS širom Srbije

B92 16.04.2017
Vrh Demokratske stranke zakazao je izbore za brojne lokalne odbore partije širom Srbije, javljaju Južne vesti. 10. juna će novo stranačko rukovodstvo demokrate birati u 23 opštine na jugu Srbije, kao i za Gradski odbor u Leskovcu. Predsednik… »

Praznik kod Markovića: Kad Palma proslavlja Uskrs to onda izgleda ovako

Blic 16.04.2017
Lider JS i narodni poslanik Dragan Marković Palma u krugu porodice obeležava najradosniji hrišćanski praznik Uskrs, a za svečani ručak, zajedno sa svojim unucima, priprema pečenje. Svinjsko pečenje je, čini se, omiljena hrana Markovića, koji ga… »

Kako se u Srbiji proslavlja Uskrs

Slobodna Evropa 16.04.2017
Uskrs je najradosniji, hrišćanski praznik, a ofarbana šarena jaja su obavezna na trpezi u svakoj porodici koja obeležava ovaj praznik. „Ostalo, koliko se može“, kažu naše sagovornice. U užičkoj porodici Petrović, uskršnja jaja su od jutra… »