Arhiva » Vesti » B92 19.04.2017

"Gospodine direktore, siđite u pogon pa objasnite"

Smederevska Palanka -- Predsednik Štrajkačkog odbora radnika fabrike šinskih vozila Goša Milan Vujčić izjavio je da radnici neće odustati od štrajka i da su proširili listu zahteva.

B92 sreda, 19. april 2017.  |  Beta
B92: "Gospodine direktore, siđite u pogon pa objasnite"

Kako kaže, "za početak" traže isplatu po 100.000 dinara.

"Mi hoćemo da radimo, ali da nam, za početak, isplate po 100.000 dinara. Treba da znate da smo proširili naše zahteve. Štrajkački odbor traži da se deblokira račun matične firme da bi prekinuli da rade za firmu RSC 'koju niko ne kontroliše', a registrovana je na našeg bivšeg generalnog direktora. Tražimo ostavku kompletnog rukovodstva", rekao je Vujčić.

Vujčić je rekao da ga je novi generalni direktor Goše Milutin Šćepanović pozvao da sazove radnike i objasni im šta generalni direktor očekuje od njih i kako treba da rade.

Vujčić je kazao da mu je na to odgovorio: "Gospodine direktore, siđite u pogon, a ja ću da skupim ljude pa vi im objasnite šta želite".

Naveo je da je u utorak održan novi sastanak, ali da ništa konkretno nije dogovoreno, a da se od radnika traži da počnu da rade.

"Mi nećemo odustati od naših zahteva", rekao je Vujčić.

Radnici Goše, koji štrajkuju od sredine marta i potražuju oko 30 plata, uoči praznika dobili su jednokratnu pomoć od Vlade Srbije od po 60.000 dinara i posle tri godine overu zdravstvenih knjižica do septembra.

Radnik Goše D.M. izvršio je samoubistvo na radnom mestu, a po rečima predsednika Samostalnog sindikata te fabrike Milorada Miloradovića, to je učinio zbog izuzetno teške ekonomske situacije u porodici.

Goša iz Smederevske Palanke je bila u vlasništvu slovačke firme ŽOS koja ju je nedavno prodala kiparskoj kompaniji Lisnart za 4,2 miliona evra.


Objavljeno na sajtu b92.net »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari

Ključne reči

Smederevska Palanka

©2017 Netmark d.o.o.