Arhiva » Vesti » B92 19.04.2017

Zavejani Prijepolje i Nova Varoš, sneg 30 cm VIDEO/FOTO

Beograd -- Sneg koji od utorka uveče pada u Novoj Varoši i Prijepolju dostigao je u planinskim predelima visinu od 30 centimetara.

B92 sreda, 19. april 2017.  |  B92, Tanjug
B92: Zavejani Prijepolje i Nova Varoš, sneg 30 cm VIDEO/FOTO

Svi magistralni putevi su prohodni, ali vozila saobraćaju usporeno po mokrim i klizavim kolovozima.

Problema ima u višim predelima Zlatara, gde pojava magle smanjuje vidljivost i dodatni je razlog za pojačani oprez kod vozača.

Rukovodilac Odeljenja za investicije opštinske uprave Nova Varoš Dejan Grbić, kaže da se putni pravci održavaju prema prioritetima te da je kritično u selima Božetići, Bela Reka i Jasenovo, gde visina snega iznosi i više od 30 centimetara.

Mokar i vlažan sneg napravio je probleme i voćarima ovog kraja.

Direktorka JKP "3. septembar" iz Nove Varoši Suzana Šuljagić kaže da su njihova dva kamiona za čišćenje snega sve vreme na terenu i da obilaze i gradsko i seosko područje.

"Pratimo situaciju i temperaturu i ukoliko bude bilo potrebno, počećemo sa posipanjem soli i rizle", kazala je ona.

Prema njenim rečima, problema sa snabdevanjem vodom, toplotnom i električnom energijom za sada nema.

Šef Odeljenja poljoprivredne stručne službe u Prijepolju Ifet Hamzić ističe da je sneg ugrozio voće koje je u fazi cvetanja i pupoljaka, te da je naročito u opasnosti koštunjavo voće.

Hasan Hasanagić, voćar iz Prijepolja, kaže da sluša savete stručnjaka, ali isto tako tvrdi da ga je višedecenijsko iskustvo naučilo da i sam primeni neke od mera koje stručnjaci nisu skloni da predlože, pa je tako od ranog jutra u svom voćnjaku i uklanja sneg sa stabala šljive, kajsije, trešnje i višnje.

Direktor JKP "Lim" iz Prijepolja Enis Memišahović kaže za Glas zapadne Srbije da su od juče po nalogu RHMZ-a i Sektora za vanredne situacije u pripravnosti i da su nadg nadgledali komunalnu situaciju u gradu.

"Noć je protekla mirno u samom gradu nema mnogo snega. Snabdevanje vodom i toplotno energijom je uredno. Prema našim informacijama nema prekida u snabdevanju električnom energijom", ističe Memišahović.

Iako najavljivan samo na planinama i u predelima sa višom nadmorskom visinom, sneg je zabeleo krovove u mnogim gradovima Srbije.

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije belih krovova u Novom Sadu, Zrenjaninu, Subotici...

Fotografije i video snimke možete pogledati - OVDE.


Objavljeno na sajtu b92.net »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Prijepolje Nova Varoš Sneg

©2017 Netmark d.o.o.