Balkan arhiva vesti 19.04.2017

Neverovatne snežne slike iz svih delova Srbije: Izdržite još malo, znamo kada se zima predaje (FOTO) (video)

Telegraf 19.04.2017
Savetujemo vozačima da smanje brizinu i povećaju odstojanje između vozila, jer mokar i klizav kolovoz ne donose ništa dobro. Iako je april i kalendarski smo ušli u proleće, vozače ove večeri očekuju pravi jesenji, a u planinskim predelima i… »

Bandić u Jasenovcu: Ovde je počinjen stravičan genocid

RTV 19.04.2017
ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić obišao je Spomen-područje Jasenovac, gde će 23. aprila biti održana državna komemoracija, istakavši da je na tom mestu "počinjen jedan od stravičnih genocida u Drugom svetskom ratu". Bandić je… »

DW: "Hrvatice, Hrvati i pošteni Srbi"

B92 19.04.2017
Voditelj pozdravlja "Hrvatice, Hrvate i poštene Srbe" ostavljajući neizgovoreno da su takvi (pošteni) malobrojni - a Srbi, izbegli zbog Oluje. Oni se vraćaju u svoje rodne kuće i slikaju sa zapaljenim hrvatskim zastavama, piše Dojče vele. Amnesti… »

Stefanović: Uhapšen direktor Resavice zbog 30.000 evra mita

Beta video 19.04.2017
BEOGRAD - Služba za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsila je vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća Resavica S.Dž. zbog primanja mita u iznosu od 30.000 evra, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša… »

(Video) Crnogorske majke probile kordon: Vlast poslala specijalce na žene!

Kurir 19.04.2017
PODGORICA - Nakon što je Ustavni sud Crne Gore ocenio neustavnim odredbe Zakona o dopunama Zakona o socijalnoj i dečjoj zaštiti kojima je predviđena naknada za majke sa troje i više dece, majke, koje su do skoro bile korisnice naknade, okupile su se… »

Ključni svedok tužilaštva Crne Gore u bolnici na Kosovu

B92 19.04.2017
Kosovska Mitrovica -- Direktor KBC u Kosovskoj Mitrovici potvrdio je da je u tu ustanovu primljen Mirko Velimirović, koji je teško povređen u saobraćajnoj nesreći. "Pacijent M.V. primljen je 16. marta sa teškim telesnim povredama koje je zadobio u… »

Skupština Crne Gore odlučuje o NATO-u 28. aprila

Al Jazeera 19.04.2017
Parlament će u prijestonici Cetinju razmatrati Prijedlog zakona o potvrđivanju Sjevernoatlantskog ugovora. Skupština će o članstvu Crne Gore u NATO-u odlučivati 28. aprila na Cetinju, prenijeli su crnogorski mediji. Sjednicu prvog redovnog… »

Pupovac: Spomen-ploča može, ali bez ustaškog pozdrava

RTS 19.04.2017
Predsednik Srpskog naconalnog veća i zastupnik u Hrvatskom saboru Milorad Pupovac izjavio je da nema ništa protiv spomen-ploče HOS-a u Jasenovcu, ali ne i sa ustaškim pozdravom "Za dom spremni". Pupovac je gostujući na regionalnoj televiziji N1 je… »

Slučaj melagonija-Primorka Bar: Hapšenja po Crnoj Gori, gone i ministra savetnika Stamatovića

Kurir 19.04.2017
PODGORICA - Crnogorska policija je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva privela jutros više službenika Ministarstva finansija, zbog slučaja Melgonija-Primorka Bar. U vezi s tim slučajem izdat nalog za hapšenje ministra savetnika u ambasadi… »

Bivši hrvatski general osuđen u Austriji: Zagorec ojadio Hipo banku za više od 17 miliona evra!

Kurir 19.04.2017
Sud u Austriji proglasio je danas krivim bivšeg hrvatskog generala Vladimira Zagorca i direktora Hipo Alpe Adrija Banke Gintera Štridingera zbog višemilionske pronevere i osudio ih na dve godine zatvora. Zagorec i Štridinger učestvovali su u… »