Balkan arhiva vesti 19.04.2017

Snijeg u BiH, Crnoj Gori i Srbiji, olujni udari u Hrvatskoj

Al Jazeera 19.04.2017
Pogoršanje vremena zahvatilo BiH, Srbiju, Crnu Goru i Hrvatsku sa padavinama i niskim temperaturama. Izvor: Fena Nastavlja se razdoblje pogoršanog vremena u BiH, Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori. Snijeg izaziva probleme u prometu, a poljoprivrednici u BiH… »

Bandić u Jasenovcu: Ovde je počinjen genocid

Večernje novosti 19.04.2017
Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić obišao je Spomen-područje Jasenovac, istakavši da je na tom mestu "počinjen jedan od stravičnih genocida u Drugom svetskom ratu" Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić obišao je Spomen-područje Jasenovac, gde će… »

DW: "Hrvatice, Hrvati i pošteni Srbi"

B92 19.04.2017
Voditelj pozdravlja "Hrvatice, Hrvate i poštene Srbe" ostavljajući neizgovoreno da su takvi (pošteni) malobrojni - a Srbi, izbegli zbog Oluje. Oni se vraćaju u svoje rodne kuće i slikaju sa zapaljenim hrvatskim zastavama, piše Dojče vele. Amnesti… »

Policija uhapsila osmočlanu grupu krijumčara migranata

N1 Info 19.04.2017
Služba za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsila je osmočlanu organizovanu kriminalnu grupu koja se bavila trgovinom ljudima i ilegalnim migratnima uz novčanu naknadu od najmanje 250 evra, omogućavala da iz Bugarske prođu kroz Srbiju na putu… »

Korisnice naknada će se dogovoriti o narednim koracima

Studio B 19.04.2017
Korisnice naknada za majke sa troje i više dece poručile su, nakon današnjeg protesta ispred Ustavnog suda, da će se dogovoriti o narednim koracima. Nakon današnje odluke Ustavnog suda da odredbe Zakona kojima je predviđena naknada za majke sa troje… »

Ključni svedok državnog udara u Crnoj Gori imao saobraćajku!

Alo 19.04.2017
Jedan od ključnih svedoka u procesu crnogorskog Specijalnog tužilaštva zbog pripremanja terorističkog napada tokom izbornog dana Mirko Velimirović imao je težak saobraćajni udes na Kosovu. Velimirović je teže povređen i nalazi se na Ortoperdskoj… »

Na Cetinju pada odluka o NATO!

Alo 19.04.2017
Skupština Crne Gore razmatraće 28. aprila Predlog zakona o potvrđivanju Severnoatlantskog ugovora na sednici koja će biti održana na Cetinju. Odluku o zakazivanju sednice doneo je danas predsednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović. Zakon je… »

Pupovac se nada da Sedlar neće dobiti nagradu Grada Zagreba

Studio B 19.04.2017
Predsednik Srpskog naconalnog veća i zastupnik u Hrvatskom saboru Milorad Pupovac izjavio je danas da je za njega neprihvatljivo da nagradu Grada Zagreba dobije reditelj Jakov Sedlar, čovek koji je snimio film o Jasenovcu u kome je falsifikovao… »

CG: Hapšenja u Ministarstvu finansija

RTV 19.04.2017
PODGORICA - Crnogorska policija je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva privela jutros više službenika Ministarstva finansija, zbog slučaja Melgonija - Primorka bar, javila je Televizija Crne Gore. Portal Vijesti preneo je da je da je u vezi sa… »

Bivši hrvatski general Zagorec osuđen na dve godine

Studio B 19.04.2017
Sud u Austriji proglasio je danas krivim i osudio na dvogodišnju kaznu zatvora bivšeg hrvatskog generala Vladimira Zagorca i direktora Hipo Alpe Adria Banke Gintera Štridingera zbog višemilionske pronevere. Zagorec i Štridinger učestvovali su u… »