Društvo arhiva vesti 19.04.2017

Vremenska prognoza – 20. april

RTS 19.04.2017
Mestimično kiša, susnežica i sneg. U brdsko-planinskim predelima manje povećanje visine snežnog pokrivača. Više padavina očekuje se na zapadu zemlje. Biće vetrovito. Jutarnja temperatura od 0 do 3 stepena, najviša dnevna od 4 do 8 stepeni.… »

Nikolić: Svi znaju da je Srbija spremna da se odbrani

Novi magazin 19.04.2017
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da ne treba nikome zveckati oružjem, jer svi dobro znaju da je Srbija spremna da se odbrani. Na prijemu povodom Dana Vojske Srbije, Nikolić je u Predsedništvu rekao da je uveren da Vojsku čekaju… »

AMSS: Kolovozi mokri i klizavi, kamioni na Batrovcima čekaju oko 10 sati

Novi magazin 19.04.2017
Vozače večeras na putevima Srbije očekuju mokri i klizavi kolovozi, kao i sneg u planinskim predelima gde je obavezna upotreba zimske opreme, saopštio je Auto - moto savez Srbije (AMSS). AMSS je pozvao vozače da smanje brzinu i povećaju odstojanje… »

"Svi smo hteli da smo mu blizu, on je legenda"

B92 19.04.2017
Beograd -- Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je da će predložiti "Er Srbiji" da se ime Zdravka Čolića nađe na jednom novom avionu. "Pretpostavljam da smo svi razmišljali nekada o tome da budemo blizu Zdravka Čolića. On je prosto… »

Većina stranaka u minusu

Mondo 19.04.2017
Većina parlamentarnih stranaka završila je prošlu godinu u minusu, a rekorder po praznoj stranačkoj kasi je Socijalistička partija Srbije, pišu "Novosti". Foto: Mondo/ Goran Sivački Pored SPS čiji je saldo u "crvenom" čak 300 miliona dinara… »

Predsednik Nikolić odlikovao više pojedinaca

Večernje novosti 19.04.2017
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao je više ukaza o dodeli odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Sektora za vanredne situacije MUP-a i ambasadorima Kazahstana i Belorusije. Predsednik Tomislav Nikolić potpisao je više… »

Er Srbija: U subotu privremeni prekid onlajn usluga

Večernje novosti 19.04.2017
Er Srbija ovog vikenda prelazi na nove sisteme za prodaju i prijavu na let pa će u subotu doći do planiranih prekida u funkcionisanju redovnih usluga, ali će svi letovi i šalteri za prijavu funkcionisati normalno. Er Srbija ovog vikenda prelazi na… »

Vojska vežba na poligonu kod Požarevca

Beta 19.04.2017
Jedinice Vojske Srbije izvodiće 27. i 28. aprila vežbe uz upotrebu bojeve municije na poligonu "Mogila" kod Požarevca, zbog čega se u tom periodu na tom lokalitetu zabranjuje kretanje, zadržavanje i boravak ljudi, stoke i vozila, saopšteno je danas… »

Menja se sporni priručnik o seksualnoj edukaciji dece

Radio 021 19.04.2017
Nakon što su obrazovni paketi iz kojih deca u vrtićima i školama treba da uče o tome šta je seksualno nasilje i kako da se od toga zaštite izazvali reakcije javnosti, Ministarstvo prosvete odlučilo je da se oni koriguju. Grupa za zaštitu od… »

"Koncesija za "Nikolu Teslu" ne znači i prodaju"

B92 19.04.2017
Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović kaže da traženje koncesionara za Aerodrom "Nikola Tesla" ne znači njegovu privatizaciju. "Često se čuje da koncesija znači privatizaciju. Koncesija nije privatizacija. Naša želja je da se Aerodrom… »