Društvo arhiva vesti 19.04.2017

Vremenska prognoza – 20. april

RTS 19.04.2017
Mestimično kiša, susnežica i sneg. U brdsko-planinskim predelima manje povećanje visine snežnog pokrivača. Više padavina očekuje se na zapadu zemlje. Biće vetrovito. Jutarnja temperatura od 0 do 3 stepena, najviša dnevna od 4 do 8 stepeni.… »

Nikolić: Spremni za odbranu

Danas 19.04.2017
Mi ne treba nikome da zveckamo oružjem, ali svi dobro znaju da smo spremni da se odbranimo, poručio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić na prijemu povodom Dana Vojske Srbije. Kroz celu istoriju Srbije, izuzev na Slivnici, mi smo ratovali… »

S obzirom na prilike, dobro je...: Normalizovan saobraćaj preko zlatibora

Kurir 19.04.2017
BEOGRAD - Sаobrаćаj je od jutros umerenog intezitetа nа аutoputevimа kаo i ostаlim glаvnim putevimа, a zbog mokrih kolovozа i nižih jutаrnjih temperаturа mogućа je slаbа poledicа nа putevimа preko plаninskih prevojа, аli i na… »

Mihajlović: Predlog da jedan avion nosi ime Zdravka Čolića

Danas 19.04.2017
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da će predložiti Er Srbiji da jedan avion te kompanije nosi ime pevača Zdravka Čolića. "On je prosto legenda i traje dugo, i ja bih volela da isto toliko traje i Er… »

Presušila kasa: Stranke završile prošlu godinu u minusu, a evo koja je rekorder!

Kurir 19.04.2017
BEOGRAD - Većina parlamentarnih stranaka završila je prošlu godinu u minusu. Rekorder po praznoj stranačkoj kasi je Socijalistička partija Srbije, čiji je saldo u "crvenom" čak 300 miliona dinara. Stranke su bile dužne da Agenciji za borbu protiv… »

Dodela ordenja: Predsednik Nikolić odlikovao pripadnike vojske, MUP-a, ambasadore...

Blic 19.04.2017
Predsednik Republike Tomislav Nikolić potpisao je više ukaza o dodeli odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Sektora za vanredne situacije MUP-a i ambasadorima Kazahstana i Belorusije, saopštila je danas Služba za odnose sa… »

Er Srbija: U subotu privremeni prekid onlajn usluga

Večernje novosti 19.04.2017
Er Srbija ovog vikenda prelazi na nove sisteme za prodaju i prijavu na let pa će u subotu doći do planiranih prekida u funkcionisanju redovnih usluga, ali će svi letovi i šalteri za prijavu funkcionisati normalno. Er Srbija ovog vikenda prelazi na… »

Vojska upozorava:Vežbamo bojevom municijom, pa ...

Mondo 19.04.2017
Jedinice Vojske Srbije izvodiće 27. i 28. aprila vežbe uz upotrebu bojeve municije na poligonu "Mogila" kod Požarevca. Foto: Promo/Ministarstvo odbrane Srbije Zbog toga se u tom periodu na tom lokalitetu zabranjuje kretanje, zadržavanje i boravak… »

Ipak na doradi: U spornom priručniku uče osnovce šta je oralni seks?! (foto)

Pravda 19.04.2017
Nakon što su obrazovani paketi iz kojih deca u vrtićima i školama treba da uče o tome šta je seksualno nasilje i kako da se od toga zaštite, izazvali ogromnu osudu javnosti, Ministarstvo prosvete odlučilo je da se oni koriguju i prilagode uzrastu… »

Koncesija za Aerodrom ne znači privatizaciju

RTV 19.04.2017
BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da traženje koncesionara za Aerodrom "Nikola Tesla" ne znači njegovu privatizaciju, da je rok za sve zainteresovane kompanije produžen za dve nedelje. "Često… »