Izvor: Blic/Društvo arhiva vesti 19.04.2017

Prognoza do kraja aprila je deprimirajuća, a ni za 1. maj nećemo moći da uživamo

Blic 19.04.2017
Posle talasa toplog vremena i divnih prolećnih dana u celoj Srbiji, juče je počela da pada kiša, a danas sneg, potpuno neočekivano za april mesec. Iz RHMZ-a kažu da će da hladno vreme trajati do utorka, kada će se sve vratiti u normalu. Sneg je… »

Nikolić: Ne zveckamo oružjem, ali spremni smo da se branimo

Blic 19.04.2017
Srbija nikome ne treba da zvecka oružjem, svi dobro znaju da smo spremni da se odbranimo, poručio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić na prijemu povodom Dana Vojske. Nikolić je na prijemu, koji je organizovao za pripadnike Ministarstva odbrane… »

AMSS: Višesatna čekanja za teretnjake na Batrovcima

Blic 19.04.2017
Vozače večeras na putevima Srbije očekuju mokri i klizavi kolovozi, kao i sneg u planinskim predelima gde je obavezna upotreba zimske opreme, saopštio je Auto - moto savez Srbije (AMSS). AMSS je pozvao vozače da smanje brzinu i povećaju odstojanje… »

Ministarka Mihajlović: Sledeći avion "Er Srbije" da se zove zdravko čolić

Blic 19.04.2017
Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da će predložiti "Er Srbiji" da se ime Zdravka Čolića nađe na jednom novom avionu. - Pretpostavljam da smo svi razmišljali nekada o tome da budemo blizu Zdravka Čolića. On je prosto… »

Zašto je važno da znamo kako stranke troše pare, naročito u kampanji, i šta građani duplo plaćaju

Blic 19.04.2017
Organizacija Transparentnost Srbija (TS) saopštila je danas da su godišnji finansijski izveštaji političkih stranaka važni jer će se u njima naći ne samo prihodi i rashodi koje su stranke imale za redovne troškove prošle godine, već i prihodi i… »

Dodela ordenja: Predsednik Nikolić odlikovao pripadnike vojske, MUP-a, ambasadore...

Blic 19.04.2017
Predsednik Republike Tomislav Nikolić potpisao je više ukaza o dodeli odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Sektora za vanredne situacije MUP-a i ambasadorima Kazahstana i Belorusije, saopštila je danas Služba za odnose sa… »

Vojna vežba: Vojska vežba na poligonu kod Požarevca, ovo je upozorenje za građane

Blic 19.04.2017
Jedinice Vojske Srbije izvodiće 27. i 28. aprila vežbe uz upotrebu bojeve municije na poligonu "Mogila" kod Požarevca, zbog čega se u tom periodu na tom lokalitetu zabranjuje kretanje, zadržavanje i boravak ljudi, stoke i vozila, saopšteno je danas… »

U: subotu privremeni prekid onlajn usluga "Er Srbije"

Blic 19.04.2017
"Er Srbija" ovog vikenda prelazi na nove sisteme za prodaju i prijavu na let (ček-in), pa će u subotu, 22. aprila, doći do planiranih prekida u funkcionisanju redovnih usluga, ali će svi letovi i šalteri za prijavu na let funkcionisati normalno… »

Sporni priručnik o seksualnoj edukaciji dece na doradi, evo šta sve Ministarstvo traži da se promeni

Blic 19.04.2017
Nakon što su obrazovni paketi iz kojih bi deca u vrtićima i školama trebalo da uče o tome šta je seksualno nasilje i kako da se od toga zaštite, izazavali ogromnu osudu javnosti, Ministarstvo prosvete odlučilo je da se oni koriguju i prilagode… »

Ministarka Mihajlović: Koncesija za aerodrom "Nikola Tesla" ne znači privatizaciju

Blic 19.04.2017
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da traženje koncesionara za Aerodrom "Nikola Tesla" ne znači njegovu privatizaciju, da je rok za sve zainteresovane kompanije produžen za dve nedelje. - Često se čuje… »