Izvor: Danas/Društvo arhiva vesti 19.04.2017

Deo Srbije i Srednje Evrope pod snegom

Danas 19.04.2017
U planinskim predelima u Novoj Varoši i Prijepolju sneg je dostigao je visinu od 30 centimetara. Svi magistralni putevi su prohodni, ali vozila saobraćaju usporeno po mokrim i klizavim kolovozima. Problema ima u višim predelima Zlatara, gde pojava… »

Nikolić: Spremni za odbranu

Danas 19.04.2017
Mi ne treba nikome da zveckamo oružjem, ali svi dobro znaju da smo spremni da se odbranimo, poručio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić na prijemu povodom Dana Vojske Srbije. Kroz celu istoriju Srbije, izuzev na Slivnici, mi smo ratovali… »

Mihajlović: Predlog da jedan avion nosi ime Zdravka Čolića

Danas 19.04.2017
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da će predložiti Er Srbiji da jedan avion te kompanije nosi ime pevača Zdravka Čolića. "On je prosto legenda i traje dugo, i ja bih volela da isto toliko traje i Er… »

Nagrade i besplatan internet za 12 opština

Danas 19.04.2017
Liderima 12 opština čiji su građani bili najaktivniji u slanju fiskalnih računa i slipova u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi" danas su u Vladi Srbije uručena priznanja za doprinos borbi protiv sive ekonomije i nagrade. Nagrade podrzumevaju 12… »

Đorđević sa pripadnicima Specijalne brigade

Danas 19.04.2017
Ministar odbrane Zoran Đorđević razgovarao je danas u Domu Vojske u Pančevu sa podoficirima i profesionalnim vojnicima iz Specijalne brigade, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Prema rečima ministra Đorđevića, ideja je da se najmanje jednom… »

Stefanović: Novi objekat SAJ od donacija

Danas 18.04.2017
Ministarstvo unutrašnjih poslova će nastaviti da ulaže u opremanje i modernizaciju Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ), koja je spremna da odgovori na sve izazove koji potencijalno mogu da ugroze bezbednost građana, izjavio je danas ministar… »

Donacija za Miljanu

Danas 19.04.2017
Miljani Ristić Stanković, mami četvoromesečne bebe, dijagnostikovana je akutna mijeloblastna leukemija (AML) i to samo mekoliko meseci nakon porođaja. Prva faza lečenja, koja uključuje agresivnu hemoterapiju, započeta je u Srbiji. Zbog… »

USPRS: Neprimereno seksualno vaspitanje

Danas 19.04.2017
Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) smatra da je uvođenje seksualnog vaspitanja pod vidom borbe protiv seksualnog nasilja, neprimeren postupak Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja koji neće naići na dobar prijem u školama… »

Srećni zaborav

Danas 19.04.2017
* Evrokup je uglavnom služio da se ne deprimiraju oni sa debljim buđelarom - španski (ove godine Unikaha bolja od Valensije), ruski, mnogo ranije francuski klubovi. Dakle, ja bih pre po ''bingo'' sistemu napao FIBA LŠ, neko će nabosti milion evra… »

Uputstvo za deradikalizaciju

Danas 19.04.2017
* Zato protestujućoj omladini "poručujem" da se - kada se protesti završe - naoruža strpljenjem, da se masovno ispoučlanjava u opozicione stranke i da ozbiljno prione na posao, pa će vlast smeniti legalnim putem. Ako ja ovako mator mogu da čekam… »