Izvor: Dojče vele arhiva vesti 19.04.2017

Jadi Laburista i razmetanje Torijevaca

Dojče vele 19.04.2017
Nemačka štampa opširno komentariše odluku britanske premijerke Tereze Mej da raspiše prevremene parlamentarne izbore – oni bi trebalo da budu održani u junu. Evo izvoda iz karakterističnih tekstova o tome: Kelner štat ancajger: „Da bi… »

„Hrvatice, Hrvati i pošteni Srbi"

Dojče vele 19.04.2017
Voditelj pozdravlja „Hrvatice, Hrvate i poštene Srbe" ostavljajući neizgovoreno da su takvi (pošteni) malobrojni - a Srbi, izbegli zbog Oluje, vraćaju se u svoje rodne kuće i slikaju sa zapaljenim hrvatskim zastavama. Amnesti internešnal u svom… »

Frauke Petri digla ruke od kandidature

Dojče vele 19.04.2017
Frauke Petri, šefica Alternative za Nemačku, danas (19.04.) je iznenada saopštila da se neće kandidovati za kancelarku na predstojećim parlamentarnim izborima. Frauke Petri je danas iznenada saopštila da se neće kandidovati za kancelarku ispred… »

30 godina Simpsonovih

Dojče vele 19.04.2017
Već 30 godina Simpsonovi su prisutni na malim ekranima i otada stalno obaraju rekorde. Onaj ko gleda ovu seriju, vidi Ameriku u krivom ogledalu. Autori serije su još 2000. predvideli da će Tramp postati predsednik SAD. Već 30 godina postoje… »

"Karikatura mora biti kao otrov"

Dojče vele 19.04.2017
Petar Pismestrović spada među najcenjenije političke karikaturiste u Austriji. Rođen je u Sremskoj Mitrovici. "Radio sam za magazin Tina, zatim su sledili Kviz, Tempo, a do izbijanja rata crtao sam i za RTV reviju..." „U Hrvatskoj me nigde nema. Kao… »

Kud plovi ovaj brod

Dojče vele 19.04.2017
To se još nikada nije desilo. Pred prvi krug predsedničkih izbora u Francuskoj četiri kandidata imaju skoro jednake šanse. Mnogi Francuzi još ne znaju kojim pravcem da krenu. Sedam dana pre prvog kruga izbora situacija u Francuskoj je tako… »

„Doći će jednom i taj šesti oktobar“

Dojče vele 19.04.2017
Posle praznika, na ulice su se u većem broju vratili građani širom Srbije kako bi mirno protestovali protiv vlasti i situacije u zemlji. Pod kišobranima i nešto manje brojni nego prethodnih dana, Novosađani su sinoć jedanaesti put šetali protiv… »

"To je bila dobro čuvana tajna"

Dojče vele 19.04.2017
Britanska poremijerka Tereza Mej hoće da se 8. juna održe novi izbori kako bi zemlja dobila „jako i stabilno vođstvo. Za to je izabrala pravi trenutak – smatra politolog Stiven Filding u intervjuu za DW. Tereza Mej je za 8. jun najavila nove izbore… »