Izvor: EurActiv arhiva vesti 19.04.2017

Junker: Izbori u Britaniji ne utiču na Bregzit

EurActiv 19.04.2017
Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker rekao je da će pregovori o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije početi posle prevremenih parlamentarnih izbora planiranih za 8. jun u toj zemlji, saopšteno je 19. aprila u Briselu. U Komisiji ističu… »

EU o izjavi Rame: Političko uplitanje narušava susedske odnose

EurActiv 19.04.2017
Evropska unija je ocenila 19. aprila da "političko uplitanje narušava učvršćivanje dobrih susedskih odnosa" i time reagovala na izjavu albanskog premijera Edija Rame da nije isključena unija Albanije i Kosova pa ni ratni sukobi na Zapadnom Balkanu… »

Danas: Savamala izbrisana iz katastra i pre rušenja

EurActiv 19.04.2017
Republički geodetski zavod (RGZ) je i pre rušenja 12 objekata u Hercegovačkoj ulici u beogradskoj četvrti Savamala, 24. aprila 2016. godine, iz baze podataka izbrisao objekte u čitavoj Hercegovačkoj ulici na čijem lokalitetu je predviđena… »

Izbori u Francuskoj: Ko je izbacio Junkera iz takta

EurActiv 19.04.2017
Evropski lideri, diplomate i službenici u neizvesnosti posmatraju predsedničku kampanju, ali se uzdržavaju od ikakvog mešanja. Ipak, jasno je da se od 11 kandidata u Briselu samo tri smatraju "dobrim društvom", dok se samo jedan smatra realnom… »

Predavanje o potencijalima ekoturizma

EurActiv 19.04.2017
Ornitolog Dragan Simić održaće predavanje Ekoturizam kao instrument zaštite životne sredine u četvrtak 20. aprila u 18.00 u EU info centru (Kralja Milana 7). Ulaz je slobodan, potrebne su prijave. U Srbiji je razvijen lovni turizam ali je zanemaren… »

ESA: Otpaci u svemiru sve veća opasnost

EurActiv 19.04.2017
Naučnici upozoravaju na sve veću opasnost koju otpaci u svemiru predstavljaju za satelite i misije. Reč je o otpacima različitih veličina koji su se nagomilali tokom šest decenija svemirskih istraživanja a mogli bi da oštete svemirske letelice pri… »