Izvor: iKragujevac arhiva vesti 19.04.2017

Svaka čast: Kragujevački lekari pomeraju granice medicine, prvi ugradili veštačko rebro u Srbiji!

iKragujevac 19.04.2017
Tim lekara grudne hirurgije Kliničkog centra u Kragujevcu, prvi u Srbiji, ugradio je pacijentkinji rebro od medicinskog materijala. Implantat su napravili stručnjaci kragujevačkog Fakulteta inženjerskih nauka koji su, pre 8 godina, prvi napravili i… »

KG: Najava događaja za danas

iKragujevac 19.04.2017
Večeras u 19,00 sati - Galerija Narodne biblioteke “Vuk Karadžić“ - predstavljanje knjiga prof. dr Aleksandra Rastovića Englezi i Balkan 1837 - 1914 i Velika Britanija i Kosovski vilajet 1877 - 1912. godine. Autor je profesor na Filozofskom… »

Festival kamernih horova dobio logo ,,EFFE"

iKragujevac 19.04.2017
Međunarodni festival kamernih horova i vokalnih ansambala u Kragujevcu, zvanično je od polovine aprila postao deo Evropske umetničke asocijacije EFFE, “Evropa za festivale, festivali za Evropu“. Tako je potvrđen kvalitet programa gradskog kamernog… »

Vremenska prognoza: Veje sneg u Srbiji, a u Kragujevcu očekujte ovakvo vreme

iKragujevac 19.04.2017
Prognoze meteorologa su se obistinile i od noćas u Srbiji, u pojedinim gradovima, provejava sneg. Bele pahulje padaju u Somboru, Požegi, Novom Sadu ali i na Paliću... Sneg koji je noćas padao u Loznici, zabeleo je krovove. Snega ima i u svim… »

Ako ste ljubitelj instagrama ovo će vas oduševiti:Instagram od sada radi bez interneta

iKragujevac 19.04.2017
Oflajn opcija na Android aplikaciji trebalo bi da olakša upotrebu korisnicima sa lošijim internetom. NA Fejsbukovoj F8 konferenciji, Instagram je najavio da dodaje oflajn podršku za svoju Android aplikaciju, tako da možete gledati i stvarati objave… »

Važno obaveštenje za građane Kragujevca: Ova mesta sutra ostaju bez električne energije

iKragujevac 19.04.2017
Sutra će bez električne energije ostati ova mesta: -Zbog zamene mernih uređaja u vremenu od 08.00 do 14.00 sati doći će do povremenih prekida u isporuci el. energije potrošačima u naseljima Stanovo-Kokolski kraj, deo Deninog brda, ul.Bulevar… »

Najavljeni mraz nece ugroziti sumadijske voćnjake (video)

iKragujevac 19.04.2017
Najavljeni mrazevi nisu opasnost za šumadijske voćnjake, kažu stručnjaci. Poljoprivrednici Topole svoje zasade štite zadimljavanjem i određenim načinom rezidbe voća. Više godišnje drvenaste kulture neće biti ugrožene od mraza kaže Danko… »

Žuto upozorenje: U Kragujevcu kratkotrajne oluje sa grmljavinom!

iKragujevac 19.04.2017
Prema najavi meteorologa danas u Kragujevcu sa mestimičnim olujama i grmljavinom. Rizik od udara groma, opasnost za život ljudi i životinja, problemi u radu svih uređaja koji koriste električnu energiju, rizik od iniciranja pojave vatre, problemi u… »

Ne propustite: „Sajam obrazovanja, zapošljavanja, preduzetništva i inovacija.“

iKragujevac 19.04.2017
U četvrtak 20 aprila 2017. Godine zvanično će biti otvoren „ Sajam obrazovanja, zapošljavanja, preduzetništva i inovacija.“. Na Sajmu će se predstaviti brojne škole, fakulteti, ali i privrednici i preduzetnici, kao i brojna udruženja… »

Konačno odahnite, do stana bez prevare

iKragujevac 19.04.2017
Do kraja godine u Srbiji će biti usvojene izmene i dopune propisa o prodaji i zakupu nepokretnosti. Koliko će kupac platiti agenciji koju je unajmio da mu pronađe odgovarajuću nekretninu zavisi od toga da li je angažovao legalnog posrednika koji je… »