Izvor: Jug press arhiva vesti 19.04.2017

Ukinuta presuda dvojici lekara

Jug press 19.04.2017
NIŠ Apelacioni sud u Nišu je ukinuo presudu Osnovnog suda u Vranju dvojici lekara zbog, kako je navedeno, „bitne povrede postupka“. Suđenje otorinolaringologu, dr Darku Civkarovskom i anesteziologu, dr Slaviši Kanačkom biće ponovljeno. Oni su… »

Još jedan neuspeo pokušaj održavanja sednice Komisije za etički kodeks

Jug press 19.04.2017
NIŠ Treća po redu sednica Komisije za primenu Etičkog kodeksa, zakazana za danas, nije se održala. Po drugi put . Pozivu se odazvalo, sem predsednice Marije Ranđelović, članice Pokreta “ Dosta je bilo” samo dva člana. Slično kao u martu kada… »

Najmlađima predstavljeni stari muzički istrumenti

Jug press 19.04.2017
VRANJE U vrtiću ,,Čarolija“ u Vranju otvorena je izložba starih tradicionalnih muzičkih instrumenata pod nazivom ,,Svirka moja – obraz moj“. Izložba, koju su organizovali Predškolska ustanova ,,Naše dete“ i Udruženje građana VED, je… »

Promovisan strip “Iza crnog sunca” Srdjana Nikolića Peke

Jug press 19.04.2017
LESKOVAC U Kafe knjižari „Stošić“ promovisan je strip „Iza crnog sunca“ Srđana Nikolića Peke. Radnja stripa se dešava 60-ih godina prošlog veka na Antarktiku, gde je napravljena tajna istraživačka baza u kojoj su nacisti Hitlerove… »

Nastavljeni protesti u Leskovcu

Jug press 19.04.2017
LESKOVAC Desetak građana je večeras , bez obzira na hladno i kišovito vreme, nastavilo proteste u Leskovcu. Oni su se ponovo okupili na platou ispred Robne kuće i tako simbolično podržali proteste u Srbiji. Jedan od najstarijih i najredovnijih na… »

Premijerni koncert Niškog simfonijskog orkestra

Jug press 19.04.2017
NIŠ Sutra će se u u Nišu, u Sali Niškog smfonijskog orkestra od 20 sati održati premijerni koncert, kojim će dirigovati Jozef Suilen iz Holandije. Tim povodom danas je u Vip salonu Gradske kuće priređen prijem za izvođače. Gradska većnica… »

Počinje škola fotografije u Leskovcu

Jug press 19.04.2017
LESKOVAC Foto klub Leskovac organizovaće školu fotografije u periodu od 21. aprila do 16. juna tekuće godine. Program škole fotografije obuhvatiće teoretska predavanja i praktične vežbe sa snimanjima na terenu, a polaznike škole podržavaće… »

Saradnja grada i Vojne bolnice bolja zdravstvena zaštita

Jug press 19.04.2017
NIŠ Saradnjom Vojne bolnice sa ostalim zdravstvenim ustanovama u Nišu značajno će se podići nivo zdravstvenih usluga i smanjiće se liste čekanja – opšti je zaključak danas održanog sastanka rukovodstva Vojne bolnice i predsednika Skupštine… »

Pešić: O pobedi na izborima, stranačkim aktivnostim i infrastrukturnim radovima u Kukolovcu

Jug press 19.04.2017
LESKOVAC Potpredsednik Gradskog odbora SNS u Leskovcu Bratislav Pešić rekao je danas da je izlaznost na biračkom mestu 75 u selu Kukulovce 2. aprila bila 68 procenata, 17. aprila 92,44 posto. Od 225 osoba, koliko je upisano u birački spisak, glasalo… »

Potpisani ugovori za projekte iz kulture u vrednosti od 3,5 miliona dinara

Jug press 19.04.2017
VRANJE Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković u sali Načelstva sa podnosiocima projekata potpisao je ugovore o dodeli sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti kulture za 2017. godinu. Za odobrene projekte izdvojeno je ukupno… »