Izvor: Južne vesti arhiva vesti 19.04.2017

Mladoj Vranjanki hitno potrebna pomoć za operaciju

Južne vesti 19.04.2017
Svega par meseci nakon porođaja, mladoj majci Miljani Ristić Stanković iz Vranja lekari su dijagnostikovali akutnu mijeloblastnu leukemiju. Za njeno dalje lečenje potrebno je čak 150.000 evra, pa se apeluje na sve ljude dobre volje da pomognu kako bi… »

Pojedini članovi Komisije za Etički kodeks bojkotuju sednice

Južne vesti 19.04.2017
Kako su 3. sednici Komisije za primenu Etičkog kodeksa prisustvovala samo 2 člana i predsednica Marija Ranđelović, ovo skupštinsko telo nije odlučivalo o preporuci za razrešenje direktorke specijane škole “Bubanj” i članova Upravnog odbora… »

Magični Ćira platio kaznu, pretila mu zaplena stana

Južne vesti 19.04.2017
Nakon presude, u procesu koji je zbog pretnji protiv niškog književnika Zorana Ćirića vodio bivši gradonačelnik Niša Zoran Perišić, Ćirić je, umesto da plati 100.000 dinara najavio da ide u zatvor, ali je sud, kako kaže Ćirićev advokat… »

Niška “Pitijada” humanitarnog karaktera

Južne vesti 19.04.2017
Svi oni koji vole sukane pite, krompiruše, gibanice, slatke pite sa voćnim filmom ili slane sa spanaćem, sirom i svim onim čime ih Nišlije filuju, moći će da ih probaju i ponešto čuju o njima na "Pitijadi", u Kući starih zanata, 20. aprila od 12… »

Protestna šetnja u Nišu najkraća do sada

Južne vesti 19.04.2017
Samo nekoliko desetina Nišlija okupilo se na današnjem protestu, pa zbog toga nije bilo standardne protestne šetnje, već su demonstranti sa Trga kralja Milana otišli do Gradske kuće. Kako su kazali okupljeni, najverovatnije zbog kiše i hladnoće… »

Otvoren konkurs "Niš Art Fondacije" za mlade umetnike

Južne vesti 19.04.2017
Umetnici koji imaju između 18 i 35 godina, mogu da konkurišu svojim crtežima, grafikama, slikama i skulpturama za nagradu "Niš Art Fondacije", koja godinama podržava mlade umetnike i pomaže im da izgrade karijeru. Konkurs „Mladi 2017 – Ovo menja… »

Ponavlja se suđenje lekarima optuženim za smrt male Dijane

Južne vesti 19.04.2017
Ni 6 godina kasnije se ne zna ko je kriv za smrt petogodišnje Dijane Marinković. Zbog "bitne povrede postupka" Apelacioni sud u Nišu je prošle nedelje ukinuo presudu vranjskog Osnovnog suda kojom su dvojica lekara osuđena na po 3 godine zatvora, i… »

Sekretar Vulinovog Ministarstva tvrdi da ne zna ništa o spornim "škodama superb"

Južne vesti 19.04.2017
Iako su u Ministarvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, komentarišući ugovor kojim je Gerontološki centar Niš ustupio luksuznu “škodu superb”, inače kupljenu na spornom tenderu, kazali kako je to “uobičajena praksa”… »

Veliko rođendansko slavlje i popusti u “Stop šop”-u

Južne vesti 19.04.2017
Popustima i do 50%, muzičkim nastupima, aktivnostima za najmlađe i njihove roditelje “Stop šop” centri u Nišu i Čačku proslaviće rođendanski vikend, od 21. do 23. aprila. U Nišu će za dobru zabavu 22. aprila biti zadužen domaći… »

Pretučeni maloletnici kod Stočnog trga

Južne vesti 19.04.2017
U petak uveče, u Šumadijskoj ulici u Nišu, nedaleko od Stočnog trga pretučeno je troje maloletnika dok su se, kako kaže njihov rođak, vraćali iz školskog dvorišta gde su se družili i igrali fudbal. U policiji kažu da tragaju za izvršiocima… »