Izvor: Kurir/Društvo arhiva vesti 19.04.2017

Nikolić: Ne zveckamo oružjem, ali spremni smo da se branimo

Kurir 19.04.2017
BEOGRAD - Srbija nikome ne treba da zvecka oružjem, svi dobro znaju da smo spremni da se odbranimo, poručio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić na prijemu povodom Dana Vojske. Nikolić je na prijemu, koji je organizovao za pripadnike… »

Ni traga od proleća: Preko dana sneg i kiša, a ujutru mraz

Kurir 19.04.2017
BEOGRAD - Republički hidrometeorološki zavod upozorio je danas na moguću pojavu jutarnjih mrazeva na području Srbije do 24. aprila. Već u petak u jutarnjim satima slab mraz se očekuje uglavnom na području Bačke, a u subotu i nedelju i u većini… »

S obzirom na prilike, dobro je...: Normalizovan saobraćaj preko zlatibora

Kurir 19.04.2017
BEOGRAD - Sаobrаćаj je od jutros umerenog intezitetа nа аutoputevimа kаo i ostаlim glаvnim putevimа, a zbog mokrih kolovozа i nižih jutаrnjih temperаturа mogućа je slаbа poledicа nа putevimа preko plаninskih prevojа, аli i na… »

Ministarka Mihajlović urgira: Zorana predložila da se novi avion Er Srbije nazove po ovom pevaču

Kurir 19.04.2017
BEOGRAD - Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da će predložiti "Er Srbiji" da se ime Zdravka Čolića nađe na jednom novom avionu. "Pretpostavljam da smo svi razmišljali nekada o tome da budemo blizu Zdravka Čolića. On je… »

Presušila kasa: Stranke završile prošlu godinu u minusu, a evo koja je rekorder!

Kurir 19.04.2017
BEOGRAD - Većina parlamentarnih stranaka završila je prošlu godinu u minusu. Rekorder po praznoj stranačkoj kasi je Socijalistička partija Srbije, čiji je saldo u "crvenom" čak 300 miliona dinara. Stranke su bile dužne da Agenciji za borbu protiv… »

Slali ste račune a niste ništa dobili? Ako ste iz nekog od ovih 12 gradova država vas nagrađuje!

Kurir 19.04.2017
Čelnicima 12 opština čiji su građani bili najaktivniji u slanju fiskalnih računa i slipova u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi” danas su u Vladi Srbije uručena priznanja za doprinos borbi protiv sive ekonomije, a pobednici su dobili i nagrade… »

Ako dobijete nešto od PKS ne otvarajte: Virus u lažnom mejlu Privredne komore

Kurir 19.04.2017
BEOGRAD - Privredna komora upozorila je danas javnost da je registrovan zlonamerni mejl, u potpisu predstavljen kao mejl "Privredne komore Srbije", koji nema nikakve veze sa PKS a u sebi sadrži opasan virus. Mejl je, kako se navodi u saopštenju, poslat… »

Dve crkve raspravljaju o stepincu: Četvrta runda dijaloga u Požegi, učesnici se obavezali na ćutanje

Kurir 19.04.2017
U hrvatskom gradu Požega, nekada Slavonska Požega, 21. i 22 aprila biće održan četvrti sastanak Mešovite katoličko-pravoslavne komisije, koja treba da rasvetli ulogu i odgovornost kardinala Alojzija Stepinca tokom Drugog svetskog rata. Alozije… »

Novčana nadoknada: Sutra isplata socijalne pomoći

Kurir 19.04.2017
BEOGRAD - Isplata novčane socijalne pomoći i posebnih novčanih nadoknada za mart počeće u četvrtak 20. aprila, saopštilo je Ministartvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. To se odnosi i na naknade za izdržavanje korisnika na… »

Krvavo leto u Beogradu (3): Teroristički napad 1968, bomba u bioskopu!

Kurir 19.04.2017
Ustaše su izvele dva teroristička napada u prestonici Jugoslavije. Glavni akter osuđen je na smrt, a proces i danas nosi oznaku strogo pov. Večernju predstavu od 20 sati u gornjoj sali bioskopa „20. oktobar“ na početku Balkanske ulice u Beogradu… »