Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 19.04.2017

Vučić: Srbija neće dopustiti da domaće kompanije trpe štetu zbog Agrokora

Nova ekonomija 19.04.2017
Srbija neće dopustiti da domaće kompanije pretrpe štetu zbog Agrokora, kazao je Aleksandar Vučić na početku sastanka s predstavnicima Slovenije, Crne Gore i BiH. Premijer i ministri trgovine i poljoprivrede, Rasim Ljajić i Branislav Nedimović… »

Uhapšen direktor Javnog preduzeća Resavica zbog primanja mita

Nova ekonomija 19.04.2017
Služba za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsila je vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća Resavica S. Dž. zbog primanja mita u iznosu od 30.000 evra, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Direktor Resavice… »

Na Zlatiboru obustavljen saobraćaj zbog snega

Nova ekonomija 19.04.2017
Javno preduzeće Putevi Srbije saopštilo je dа je zbog snegа nа kolovozu preko plаnine Zlаtibor obustаvljen sаobrаćаj zа šlepere i kаmione s prikolicom. Dodaje se da bi učesnici u sаobrаćаju trebalo dа prilаgode brzinu kretаnjа… »

Zorana Mihajlović predložila da se jedan avion Er Srbije nazove Zdravko Čolić

Nova ekonomija 19.04.2017
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će predložiti Er Srbiji da jedan avion te kompanije nosi ime pevača Zdravka Čolića. "On je prosto legenda i traje dugo, i ja bih volela da isto toliko… »

EU o Raminoj izjavi: Političko uplitanje narušava dobre susedske odnose

Nova ekonomija 19.04.2017
Evropska unija (EU) je danas ocenila da "političko uplitanje narušava učvršćivanje dobrih susedskih odnosa" i time reagovala na izjavu albanskog premijera Edija Rame da nije isključena unija Albanije i Kosova pa ni ratni sukobi na Zapadnom Balkanu… »

Republički geodetski zavod obrisao celu Savamalu iz registra pre rušenja

Nova ekonomija 19.04.2017
Republički geodetski zavod (RGZ) je i pre rušenja 12 objekata u Hercegovačkoj ulici u beogradskoj četvrti Savamala, 24. aprila 2016. godine, iz baze podataka izbrisao objekte u čitavoj Hercegovačkoj ulici na čijem lokalitetu je predviđena… »

EPS-u posle 30 godina stigla nova kineska električna lokomotiva

Nova ekonomija 19.04.2017
Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je danas da je posle skoro 30 godina nabavila novu električnu lokomotivu koja će omogućiti pouzdaniji prevoz uglja do Termoelektrana "Nikola Tesla" (TENT), koju je za EPS napravila kineska kompanija CRRC ZELC… »

Zaposleni ne moraju da primaju plate preko računa, važan je platni listić

Nova ekonomija 19.04.2017
Poslednjih meseci država sve glasnije zove penzionere da odustanu od poštara i penzije počnu da primaju preko tekućih računa. Nijedan propis u Srbiji, međutim, najstarije građane, baš kao ni radnike, ne obavezuje da do svog novca dolaze preko… »

Sneg koji pada u Srbiji naneo štetu na zasadima voćaka

Nova ekonomija 19.04.2017
U mnogim predelima Srbije pada sneg, koji je naneo štetu na zasadima voćaka. Sneg koji je noćas padao izazvao je velike štete na malinjacima na području Ljubovije. U selu Gornje Košlje napadalo je oko 20 centimetara snega. Branko Kostić iz tog sela… »

Vinarija In na padinama Fruške gore pravi vrhunsko vino u podrumu iz 1826.

Nova ekonomija 19.04.2017
Vinarija IN otvorila je vrata svog imanja i ugostila ljubitelje vina, somelijere i gastro entuzijaste u mestu Bikić Do na padinama Fruške gore. Gosti su imali priliku da obiđu živopisan vinograd, koji se prostire na 10 hektara zemlje, na prostoru na… »