Izvor: Novi magazin arhiva vesti 19.04.2017

Bumbari zustavili izgradnju puta kod Čikaga

Novi magazin 19.04.2017
Savezna sudija u SAD je privremeno obustavila izgradnju auto-puta u predgrađu Čikagu jer bi to moglo negativno uticati na prvu vrstu bumbara koja je uvršćena među ugrožene. Okružna sudija Šeron Džonson Kolman je u ponedeljak naredila… »

Policija blokirala centar Atine zbog eksplozije bombe u banci

Novi magazin 19.04.2017
Zbog eksplozije bombe u ekspozituri jedne banke policija je večeras blokirala glavne ulice u centru Atine. Telefonskim pozivom uredništvu jedne popularne TV-emisije je najavljena eksplozija bombe podmetnute u ulaz ekspoziture "Eurobanke", u zgradi gde… »

Bivši hrvatski general osuđen Zagorec osuđen na dve godine

Novi magazin 19.04.2017
Sud u Austriji proglasio je danas krivim bivšeg hrvatskog generala Vladimira Zagorca i direktora Hipo Alpe Adrija Banke Gintera Štridingera zbog višemilionske pronevere i osudio ih na dve godine zatvora. Zagorec i Štridiger učestvovali su u… »

U protestima protiv Nikolasa Madura ubijene dve osobe

Novi magazin 19.04.2017
Najmanje dve osobe ubijene su danas u sukobima demonstranata, vladnih pristalica i policije na masovnim protestima u Venecueli protiv predsednika Nikolasa Madura. Sukobi na demonstracijama u glavnom gradu Karakasu, nazvanim "majka svih demonstracija"… »

Tuska devet sati saslušavali o saradnji s ruskim obaveštajcima

Novi magazin 19.04.2017
Tužilaštvo u Varšavi je danas devet sati završilo saslušavalo predsednika Evropskog saveta, bivšeg premijera Poljske, Donalda Tuska kao svedoka u istrazi navodno nelegalne saradnje poljske Vojne kontraobaveštajne službe s ruskom obaveštajnom… »

Tramp na vezi sa Medjunarodnom svemirskm stanicom

Novi magazin 19.04.2017
Američki predsednik Donald Tramp razgovaraće sledeće nedelje sa komandantkinjom Medjunarodne svemirske stanice u orbiti oko Zemlje, saopštila je danas Bela kuća. Portparol Bele kuće Šon Spajser rekao je da će Donald Tramp 24. marta razgovarati sa… »

Hrvatska očekuje da se vlasništvo Agrokorovih kompanija u regionu poštuje

Novi magazin 19.04.2017
Agrokorove kompanije u regionu posluju redovno, plaćaju svoje obaveze, osiguravaju zaposlenost i brigu za dobavljače, zbog čega Ministarstvo privrede Hrvatske očekuje od susednih zemalja da im se i dalje omogući normalno poslovanje i da se poštuje… »

SAD upozoravaju Severnu Koreju da ne počinje sukob

Novi magazin 19.04.2017
Američka ambasadorka u Ujedinjenim nacijama (UN) Niki Hejli izjavila je danas da SAD "ne žele sukob" sa Severnom Korejom i pozvala Pjonjang da "ne pokušava da ga izazove". Hejli je rekla o Severnoj Koreji da je "lopta na njenom terenu" i da "sada ne bi… »

Bela kuća: Moguć sastanak Trampa s papom, ali još nema dogovora

Novi magazin 19.04.2017
Postoji mogućnost sastanka američkog predsednika Donalda Trampa sa papom Franjom tokom Trampove posete Italiji krajem maja, saopštila je večeras Bela kuća i naglasila da, medjutim, još ništa nije dogovoreno. "Kontaktiraćemo Vatikan kako bi smo… »

Boško Obradović: Sve nas je više koji ne želimo da živimo u mraku i laži

Novi magazin 19.04.2017
Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas tokom zasedanja Skupštine Srbije "da nije samo on protiv ove vlasti već i oni koji ne žele da žive u laži i mraku". Dakle, protiv ove vlasti nisam samo ja, nego i Udruženje sindikata… »