Izvor: Novi magazin arhiva vesti 19.04.2017

Zvaničnici EU i Kine obećali produbljavanje saradnje

Novi magazin 19.04.2017
Visoki zvaničnici Kine i Evropske unije (EU) obavezali su se danas u Pekingu na bližu saradnju, u zajedničkom interesu mira i sigurnosti, i ukazali na značaj slobodne trgovine i novih privrednih aranžmana. Zajedničko saopštenje Kine i EU je izdato… »

Ubijen Palestinac nakon što je automobilom naleteo na Izraelca

Novi magazin 19.04.2017
Izraelski vojnici ubili su danas jednog Palestinca nakon što je povredio Izraelca, kada je automobilom namerno naleteo na njega na Zapadnoj obali. Izraelska vojska je pucala na palestinskog napadača, navodi agencija Asošijeted pres koja dodaje da je… »

Thievery Corporation dolaze u Srbiju

Novi magazin 19.04.2017
Kultni sastav iz Vašingtona Thievery Corporation izaći će pod reflektore Arsenal festa u petak 23. juna! Grupa koju predvode Erik Hilton i Rob Garza ovaj put dolazi u punom kocertnom sastavu i to direktno u Kragujevac. Osnovani u Vašingtonu 1995… »

Džulija Roberts najlepša žena na svetu prema časopisu Pipl

Novi magazin 19.04.2017
Američki časopis Pipl (People) proglasio je glumicu Džuliju Roberts za "Najlepšu ženu na svetu" za ovu godinu, što je rekordni peti put da je njoj dodelio tu titulu. Časopis je danas objavio svoj izbor najlepše žene za ovu godinu… »

U novom broju nedeljnika Novi magazin pročitajte...

Novi magazin 19.04.2017
Tema broja: Ustavna reforma -->> Dugo čekanje i mnogo dilema: Ustavna reforma koja Srbiju čeka već 11 godina mora biti obuhvatna i podrazumeva mnoštvo izmena kojima će se Srbija primaći korak-dva, bar u ustavnom pogledu, zemljama razvijene… »

Julijana Mojsilović: Ubijanje Ataturkove Turske

Novi magazin 19.04.2017
Ako je Evropska unija ikad ozbiljno razmišljala da u okrilje primi zemlju sa gotovo 80 miliona stanovnika, uglavnom muslimana, ta dilema od prošle nedelje kao da ne postoji. Ove referendumske unutrašnje promene upućuju na sve osim na demokratske… »

Žitelji severne Kosovske Mitrovice drugi dan bez vode za piće

Novi magazin 19.04.2017
Žitelji severnog dela Kosovske Mitrovice već dva dana nemaju vodu za piće a razlog za prekid u vodosnabdevanju nije poznat. Direktor Javnog preduzeća "Vodovod Ibar" Miodrag Ralić rekao je da je voda isključena u fabrici u Šipolju, južno od Ibra, a… »

Zemljotres magnitude 6.0 pogodio severni Peru

Novi magazin 19.04.2017
Zemljotres magnitude 6.0 pogodio je danas amazonsku oblast na severu Perua, a prema prvim izveštajima nema štete ili povređenih mada se potres snažno osetio u regionu čak u susednoj Kolumbiji i Ekvadoru. Američki geološki institut saopštio je da… »

Večiti dečaci i mamine princeze

Novi magazin 19.04.2017
Mika Antić je govorio: "Puteva ima trista da se ode iz detinjstva. A, samo se retki sete da ostanu večno dete". Ima, međutim, i onih koji u tome "malo" preteraju. Zaigraju se onako kako samo deca umeju - zaneseno i pasionirano, pa ne znaju da se spuste… »

Košmari — šta znače i zašto nas progone

Novi magazin 19.04.2017
Otkrivamo šta znače skrivene poruke iz podsvesti koje vam dolaze u snove. Bilo da sanjate da vas dave, proganjaju ili da ste zarobljeni, snovi i(li) noćne more javljaju se kad mozak obrađuje situacije koje smo proživeli u poslednjih nekoliko dana… »