Izvor: Novi magazin/Ekonomija arhiva vesti 19.04.2017

Beograd: Danas sastanak ministara regiona i premijera Srbije o stanju u Agrokoru

Novi magazin 19.04.2017
Sastanak premijera Srbije Aleksandra Vučića i ministara trgovine i ekonomije iz Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore o poslovanju koncerna Agrokora biće održan danas u Beogradu. Na poziv ministra trgovine Srbije Rasima Ljajića, sastanku… »

Evro sutra 123,62 dinara

Novi magazin 19.04.2017
Dinar će u četvrtak zadržati približno istu vrednost prema evru u odnosu na danas i zvanični srednji kurs biće 123,6291 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). Dinar će prema evru biti za 0,6 odsto slabiji nego pre godinu… »

Sneg ugrozio rod maline

Novi magazin 19.04.2017
Dragan Vukajlović iz Udruženja Srpska malina ocenio je danas da mu je nevreme, praćeno mrazom i snegom nanelo štetu na oko 60 odsto roda maline, a da će "teško bilo koji malinar moći da povrati ono što je uložio ove godine". "Sneg je polomio sve… »

Sertić: Ne postoji dualizam funkcija jer mi je istekao mandat u Razvojnoj agenciji

Novi magazin 19.04.2017
Vršilac dužnosti direktora Razvojne agencije Srbije (RAS) Željko Sertić danas je izjavio da mu je istekao mandat na toj funkciji tako da više ne postoji dualizam funkcija zbog kojeg od Agencije za borbu protiv korupcije nije dobio odobrenje da… »

Viša cena bakra pomogla RTB-u da redovno izmiruje obaveze

Novi magazin 19.04.2017
Rudarsko topioničarski basen (RTB) Bor uredno izmiruje obaveze prema državi, lokalnim samoupravama i kreditorima zahvaljujući rastu cene bakra na svetskom tržištu, saopštilo je danas to preduzeće. Zamenica generalnog direktora RTB-a Bor za… »

Zarada AP-a pala zbog slabijeg poslovanja novina

Novi magazin 19.04.2017
Zarada i prihodi američke novinske agencije Asošijetid pres pali su prošle godine s padom u novinama i jačeg dolara koji je smanjio prihode u inostranstvu. Zarade AP-a znatno su se smanjile u odnosu na 2015. godinu kada je imao velike poreske… »