Izvor: Novi magazin/Politika arhiva vesti 19.04.2017

Gojković: Zakazaću posebnu sednicu na kojoj će se razmatrati moja smena

Novi magazin 19.04.2017
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da će zakazati posebnu sednicu na kojoj će se razmatrati zahtevi za njenu smenu. Ona je tokom utvrđivanja dnevnog reda poslanicima rekla da ta sednica može biti održana najranije 29… »

Održan 17. protest Protiv diktature u Beogradu

Novi magazin 19.04.2017
Učesnici 17. protesta "Protiv diktature" u Beogradu završili su večeras dvosatnu protestnu šetnju ispred Doma Narodne skupštine i najavili da će se sutra ponovo okupiti na istom mestu. Kolona od nekoliko stotina učesnika je tokom šetnje po kiši s… »

Skupština Srbije završila rad, nastavak sednice sutra

Novi magazin 19.04.2017
Skupštine Srbije završili je danas rad nešto pre 18 časova, a poslanici će raspravu o više međunrodnih protokola nastaviti sutra u 10 časova. Skupština Srbije je danas skoro tri sata utvrđivala dnevni red, a tokom rasprave poslanici su govorili… »

EU o izjavi Rame: Političko uplitanje narušava susedske odnose

Novi magazin 19.04.2017
Evropska unija (EU) je danas ocenila da "političko uplitanje narušava učvršćivanje dobrih susedskih odnosa" i time reagovala na izjavu albanskog premijera Edija Rame da nije isključena unija Albanije i Kosova pa ni ratni sukobi na Zapadnom Balkanu… »

Geodetski zavod Srbije negira da su objekti u Savamali izbrisani iz baze podataka pre rušenja

Novi magazin 19.04.2017
Republički geodetski zavod Srbije je danas negirao pisanje lista Danas da su i pre rušenja 12 objekata u Hercegovačkoj ulici u beogradskoj četvrti Savamala, 24. aprila 2016. godine, iz baze podataka izbrisani objekti u čitavoj Hercegovačkoj ulici… »

DSS: Izbori nisu bili fer ali ništa se ne može promeniti u RIK-u

Novi magazin 19.04.2017
Demokratska stranka Srbija (DSS) saopštila je danas, u odgovoru na zahteve pokreta Dveri, da nedavno održani predsednički izbori nisu bili fer i pošteni ali da se ništa ne može promeniti po pitanju njihovog ishoda u Republičkoj izbornoj komisiji… »

Tači: Ako se Kosovu zatvore vrata EU, svi Albanci će živeti u jednoj državi

Novi magazin 19.04.2017
Predsednik Kosova Hašim Tači je danas izjavio da ukoliko Evropska unija (EU) "zatvori vrata" Kosovu, "svi Albanci regiona živeće u jednoj jedinstvenoj državi kako bi se nastavilo dalje sa integracijom u evropsku porodicu". Tači je to rekao dan… »

Đurić razgovarao sa predstavnicima međunarodne zajednice o napadima na Srbe

Novi magazin 19.04.2017
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić danas je u Beogradu održao hitan sastanak sa visokim predstavnicima Euleksa povodom sve učestalijih napada na Srbe i otvorenih pretnji nasiljem koje dolaze iz ekstremnih političkih i verskih… »

Mustafa: Kosovo ne može neograničeno čekati na svoju vojsku

Novi magazin 19.04.2017
Premijer Kosova Isa Mustafa izjavio je večeras da Kosovo neče beskonašno čekati na formiranje svoje vojske i da će odluka o tome biti doneta u Prištini a ne Beogradu. Mustafa je učestvujući u emisiji KTV, rekao da su razgovori o vojsci počeli u… »

Ministar odbrane razgovarao sa sindikatima o reformama

Novi magazin 19.04.2017
Ministar odbrane Sebije Zoran Đorđević razgovarao je danas sa predstavnicima Udruženih sindikata "Sloga", u čijem sastavu su i zaposleni Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, o započetim reformama u tom resoru. Predstavnici sindikata "Sloga"… »