Izvor: Novi magazin/Svet arhiva vesti 19.04.2017

Tereza Mej brani odluku o prevremenim izborima

Novi magazin 19.04.2017
Britanska premijerka Tereza Mej danas je stala u odbranu svoje odluke da raspiše prevremene parlamentarne izbore za 8. juni, navodeći da će time da se ojača pozicija vlade u pregovorima o izlasku zemlje iz Evropske uije. Mej je odbacila kritiku svog… »

Potopio se teretni brod u Crnom moru

Novi magazin 19.04.2017
Teretni brod sa 12 članova posade iz Rusije, Ukrajine i Gruzije potopio se danas u Crnom moru, saopštilo je rusko Ministarstvo za vanredne situacije. Spasioci su našli jednu osobu, a još četiri su lokalizovane i priprema se njihovo prebacivanje na… »

Pens upozorio Severnu Koreju da ne testira rešenost vojske SAD

Novi magazin 19.04.2017
Američki potpredsednik Majk Pens upozorio je danas Severnu Koreju da "ne testira" rešenost američke vojske jer će ona odgovoriti na "efikasan" način na upotrebu nuklearnog ili konvencionalnog naoružanja. U okviru posete Japanu, Pens je s palube… »

MSP odbio ukrajinski zahtev o uvođenju mera Rusiji

Novi magazin 19.04.2017
Međunarodni sud pravde (MSP) odbio je danas zahtev Ukrajine o uvođenju hitnih mera Rusiji kako bi prekinula navodnu oružanu i finansijsku podršku pobunjenicima na istoku Ukrajine. Najviši sud UN sa sedištem u Hagu naložio je Rusiji da poštuje… »

Pao vojni helikopter u Grčkoj, poginula četiri oficira

Novi magazin 19.04.2017
Četiri oficira poginula su danas, a jedna osoba je povređena u padu helikoptera granične patrole u severnoj Grčkoj, saopštili su grčki vojni zvaničnici. Nesreća se desila severno od grada Elasone, oko 450 kilometara severozapadno od Atine. Vojska… »

Tusk: Ne idem na saslušanje da se za bilo šta pravdam

Novi magazin 19.04.2017
Predsednik Evropskog saveta, bivši poljski premijer Donald Tusk jedva se danas na Glavnoj železničkoj stanici u Varšavi probio kroz masu pristalica i protivnika koji su ga dočekali pred saslušanje u tužilaštvu zbog optužbi da je navodno umešan u… »

Tramp će 3. maja razgovarati sa Abasom u Beloj kući

Novi magazin 19.04.2017
Američki predsednik Donald Tramp će 3. maja u Beloj kući razgovarati s palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom o oživljavanju izraelsko-palestinskih mirovnih pregovora, saopšteno je danas u Vašingtonu. "Ta poseta će potvrditi posvećenost SAD… »

Ubijena dvojica osumnjičenih za pripremanje napada u Rusiji

Novi magazin 19.04.2017
Dva muškarca osumnjičena da pripremaju napade u Rusiji ubijena su u Vladimiru, turističkom gradu 200 kilometara istočno od Moskve, saopštila je danas ruska obaveštajna služba FSB. Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je da su njihovi… »

U Turskoj uhapšeni aktivisti posle protesta protiv Erdogana

Novi magazin 19.04.2017
Turska policija uhapsila 16 pristalica levice u Istanbulu posle protesta kojim se osporavaju rezultati nedavno održanog referenduma o davanju širih ovlašćenja predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu, saopštili su danas aktivisti. Nekoliko hiljada… »

Zaharova demantuje da je Moskva naoružavala Hrvatsku

Novi magazin 19.04.2017
Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova demantovala je danas navode hrvatskih medija da je Moskva snabdevala naoružanjem Zagreb tokom rata u bivšoj Jugoslaviji. Na redovnoj konferenciji za novinare Zaharova je kazala da je reč… »