Izvor: RTS arhiva vesti 19.04.2017

Poslanici završili rad, sutra nastavak rasprave

RTS 19.04.2017
Skupština Srbije je završila rad, a poslanici će raspravu o više međunarodnih protokola nastaviti sutra u 10 časova. Skupština Srbije je danas skoro tri sata utvrđivala dnevni red, a poslanici su tokom rasprave govorili i mimo dnevnog reda… »

Sastanak Vučića i ministara o "Agrokoru", prioritet očuvanje radnih mesta

RTS 19.04.2017
Na sastanku premijera Srbije sa ministrima trgovine i ekonomije Slovenije, Crne Gore i BiH o situaciji u vezi sa poslovanjem koncerna "Agrokor" dogovoreno je da svaka zemlja kontroliše finansijske i robne tokove kompanija koje su u vezi sa "Agrokorom"… »

Protest u Beogradu počeo incidentom

RTS 19.04.2017
Demonstranti su se po sedamnaesti put okupili ispred Skupštine Srbije na "Protestu protiv diktature", a prvi put je zabeležen incident, do koga je došlo prilikom odlaska lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja iz parlamenta. Vozač džipa u… »

Uhapšeni krijumčari migranata

RTS 19.04.2017
Služba za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsila je osmočlanu organizovanu kriminalnu grupu koja je osumnjičena da se u dužem periodu bavila trgovinom ljudima, odnosno krijumčarila ilegalne migranate, izjavio je ministar unutrašnjih poslova… »

Vremenska prognoza – 20. april

RTS 19.04.2017
Mestimično kiša, susnežica i sneg. U brdsko-planinskim predelima manje povećanje visine snežnog pokrivača. Više padavina očekuje se na zapadu zemlje. Biće vetrovito. Jutarnja temperatura od 0 do 3 stepena, najviša dnevna od 4 do 8 stepeni.… »

Nikolić: Ne zveckamo oružjem, ali spremni smo da se branimo

RTS 19.04.2017
Predsednik Tomislav Nikolić je, na prijemu povodom Dana Vojske Srbije, poručio da Srbija nikome ne treba da zvecka oružjem. Svi dobro znaju da smo spremni da se odbranimo, naglasio je Nikolić. Nikolić je na prijemu, koji je organizovao za pripadnike… »

Anketa: Torijevcima većina mesta u parlamentu

RTS 19.04.2017
Konzervativci premijerke Tereze Mej mogli bi na evenutualnim parlamentarnim izborima početkom juna da osvoje 382 od ukupno 650 mesta u britanskom parlamentu, prenosi "Rojters". Anketa je sprovedena samo nekoliko sati nakon što je Mejova saopštila da… »

Oprez, moguća poledica

RTS 19.04.2017
Saobraćaj je umeren na auto-putevima kao i ostalim glavnim putevima, a zbog mokrih kolovoza i nižih jutarnjih temperatura moguća je slaba poledica na putevima preko planinskih prevoja, ali i na mostovima i nadvožnjacima i u tunelima, saopštio je… »

Novi napad na Srbe u Kosovskoj Mitrovici, ranjen muškarac

RTS 19.04.2017
Dvojica muškaraca sa fantomkama napali su nožem Srbina Bogdana Krstića (41) i njegovu nevenčanu suprugu, javlja dopisnik RTS-a. Muškarac je zadobio povrede noge i glave. Nezvanično saznajemo da su napadači vređali oštećene na albanskom jeziku… »

EU o Raminoj izjavi: Političko uplitanje narušava dobre odnose u regionu

RTS 19.04.2017
Portparolka visoke predstavnice EU Maja Kocijančič kaže da svaki vid političkog uplitanja narušava "učvršćivanje dobrih susedskih odnosa" u regionu. Ona je tako ispred Evropske unije reagovala na izjavu albanskog premijera Edija Rame da nije… »