Izvor: RTS/Društvo arhiva vesti 19.04.2017

Vremenska prognoza – 20. april

RTS 19.04.2017
Mestimično kiša, susnežica i sneg. U brdsko-planinskim predelima manje povećanje visine snežnog pokrivača. Više padavina očekuje se na zapadu zemlje. Biće vetrovito. Jutarnja temperatura od 0 do 3 stepena, najviša dnevna od 4 do 8 stepeni.… »

Nikolić: Ne zveckamo oružjem, ali spremni smo da se branimo

RTS 19.04.2017
Predsednik Tomislav Nikolić je, na prijemu povodom Dana Vojske Srbije, poručio da Srbija nikome ne treba da zvecka oružjem. Svi dobro znaju da smo spremni da se odbranimo, naglasio je Nikolić. Nikolić je na prijemu, koji je organizovao za pripadnike… »

Oprez, moguća poledica

RTS 19.04.2017
Saobraćaj je umeren na auto-putevima kao i ostalim glavnim putevima, a zbog mokrih kolovoza i nižih jutarnjih temperatura moguća je slaba poledica na putevima preko planinskih prevoja, ali i na mostovima i nadvožnjacima i u tunelima, saopštio je… »

Nikolić odlikovao više pojedinaca

RTS 19.04.2017
Predsednik Republike Tomislav Nikolić potpisao je više ukaza o dodeli odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Sektora za vanredne situacije MUP-a i ambasadorima Kazahstana i Belorusije, saopštila je Služba za odnose sa medijima… »

Đorđević razgovarao sa pripadnicima Specijalne brigade

RTS 19.04.2017
Ministar odbrane Zoran Đorđević razgovarao je u Domu Vojske u Pančevu sa podoficirima i profesionalnim vojnicima iz Specijalne brigade. Prema rečima ministra Đorđevića, ideja je da se najmanje jednom godišnje sastaje sa pripadnicima Ministarstva… »

Pomozimo Miljani da pobedi leukemiju

RTS 19.04.2017
Miljani Ristić Stanković iz Vranja, majci četvoromesečne bebe, dijagnostikovana je akutna mijeloblastna leukemija (AML) i to samo nekoliko meseci nakon porođaja. Za lečenje u inostranstvu potrebno je najmanje 50.000 evra, zbog čega je porodica… »

Počelo istraživanje moguće grobnice kod Raške

RTS 19.04.2017
Komisija Vlade Srbije za nestala lica i predstavnici Komisije za nestala lica iz Prištine počeli su istraživanje lokacije u selu Kizevak kod Raške zbog sumnje da bi se tu mogla naći masovna grobnica sa posmrtnim ostacima kosovskih Albanaca, koji su… »

Četvrta runda dijaloga dveju crkava o Stepincu u Požegi

RTS 19.04.2017
U hrvatskom gradu Požega, nekada Slavonskoj Požegi, 21. i 22 aprila biće održan četvrti sastanak Mešovite katoličko-pravoslavne komisije, koja treba da rasvetli ulogu i odgovornost kardinala Alojzija Stepinca tokom Drugog svetskog rata. Alozije… »

Žuti meteoalarm u većem delu Srbije, vodostaji u porastu

RTS 19.04.2017
U većem delu Srbije na snazi je žuti meteoalarm, a Republički hidrometeorološki zavod upozorava na porast vodostaja pojedinih reka, kao i na jutarnji mraz. Vodostaj na Limu, Jadru, Zapadnoj i Južnoj Moravi sa pritokama, Mlavi, Peku, Timoku i Neri će… »

Hladni dani i topli radijatori bar još nedelju dana

RTS 19.04.2017
U hladnim stanovima se ne može pa iako je zvanična grejna sezona završena 15. aprila zbog hladnog vremena toplane u Srbiji nastavljaju da greju. Grejna sezona se produžava. Građani očekuju tople rdijatore a peći ne gase ni domaćinstva koja se… »