Izvor: RTV arhiva vesti 19.04.2017

Gojković: Zakazaću posebnu sednicu o zahtevu za moju smenu

RTV 19.04.2017
RTV,BEOGRAD - Predsednica parlamenta Maja Gojković najavila je danas da će zakazati posebnu sednicu Skupštine Srbije na kojoj će se raspravljati o inicijativi pojedinih poslanika opozicije za njenu smenu. Skupština je posle skoro tri sata utvrdila… »

Održan 17. protest

RTV 19.04.2017
BEOGRAD - Protest protiv diktature 17. po redu i protestna šetnja završeni su večeras ispred Skupštine Srbije, a učesnici protesta ponovili su već poznate ranije istaknute zahteve. Inicijalno manja grupa učesnika okupila se oko 18.00 časova ispred… »

Vučić o Agrokoru: Nećemo dopustiti štetu za domaće kompanije

RTV 19.04.2017
RTV,BEOGRAD - Srbija neće dopustiti da domaće kompanije pretrpe štetu zbog Agrokora, ukazao je premijer Aleksandar Vučić na početku sastanka sa predstavnicima Hrvatske i Slovenije. Premijer i ministri trgovine i poljoprivrede, Rasim Ljajić i… »

Srpska i grčka policija dogovorile efikasniju saradnju

RTV 19.04.2017
BEOGRAD - Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Grčke nastojaće u narednom periodu da povećaju saradnju u oblasti borbe protiv ilegalnih migracija, terorizma, organizovanog i drugih oblika kriminala, a konkretni rezultati biće predstavljeni posle… »

Nikolić: Ne zveckamo oružjem, ali smo spremni da se branimo

RTV 19.04.2017
BEOGRAD - Srbija nikome ne treba da zvecka oružjem, svi dobro znaju da smo spremni da se odbranimo, poručio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić na prijemu povodom Dana Vojske. Nikolić je na prijemu, koji je organizovao za pripadnike… »

Junker: Pravi pregovori o Bregzitu tek posle izbora u VB

RTV 19.04.2017
BRISEL - Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker smatra da će pravi politički pregovori o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije početi nakon vanrednih parlamentarnih izbora u toj zemlji, koji su najavljeni za 8. jun, izjavio je danas… »

Teško povređen Srbin u Kosovskoj Mitrovici

RTV 19.04.2017
KOSOVSKA MITROVICA - Srbin Bogdan Krstić (41), koji je povređen noćas u Kosovskoj Mitrovici kada su ga napala dvojica muškaraca sa noževima u objektu u kojem živi sa nevenčanom suprugom, zbrinut je u KBC Kosovska Mitrovica i nalazi se van životne… »

NATO ohrabruje region na dijalog

RTV 19.04.2017
BRISEL - Dan nakon izjave albanskog premijera Edija Rame o mogućoj destabilizaciji prilika na Zapadnom Balkanu ako izostane EU perspektiva, u Alijansi su Tanjugu rekli da ih zabrinjava pogoršanje situacije u poslednje vreme i da apeluju na dijalog… »

Mihajlović: Da se sledeći avion zove Zdravko Čolić

RTV 19.04.2017
BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da će predložiti "Er Srbiji" da se ime Zdravka Čolića nađe na jednom novom avionu. "Pretpostavljam da smo svi razmišljali nekada o tome da budemo blizu Zdravka Čolića. On je… »

DSS: Predsednika Srbije ne bira RIK, već narod

RTV 19.04.2017
BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije saopštila je danas da je tragikomična situacija u kojoj javnu raspravu o potvrđivanju rezultata nedavno održanih predsedničkih izbora vode stranke čiji predsednički kandidati zajedno nisu osvojili više od tri i… »