Izvor: Sputnik arhiva vesti 19.04.2017

Pronađeni blago i mumije pored Tutankamona

Sputnik 19.04.2017
Egipatski arheolozi otkrili su preko 1.000 statua, oslikane drvene kovčege i nekoliko mumija u grobnici staroj 3.500 godina, u blizini Luksora. U saopštenju koje je u utorak objavilo Ministarstvo za antikvitete Egipta stoji da su te dragocenosti nađene… »

Automobil sa veštačkom inteligencijom naučio vožnju od čoveka

Sputnik 19.04.2017
U magazinu prestižnog američkog Tehnološkog instituta iz Masačusetsa „MIT tehnolodži rivju“, objavljen je tekst pod nazivom „Mračna tajna u srcu veštačke inteligencije“, u kojem se navodi da „niko zapravo ne zna kako najnapredniji… »

Šaman sprema supu od irvasa svetskim zvezdama (foto)

Sputnik 19.04.2017
Natalija Paskarenko zaposlena je u pres-službi Ministarstva za vanredne situacije Rusije u Sankt Peterburgu. Jedan od njenih najnovijih projekata posvećen je životu šamana Nikolaja iz Narjan-Mara. Među klijentima tog severnjačkog mistika su i… »

Rusija predala OZHO dokaze da je napad u Idlibu insceniran

Sputnik 19.04.2017
Stalni predstavnik Rusije pri Organizaciji za zabranu hemijskog oružja (OZHO) Aleksandar Šuljgin izjavio je da su ruski predstavnici predali toj organizaciji dokaze da je hemijski napad u Idlibu bio insceniran. Šuljgin je izjavio da je održana sednica… »

Moskva spremna za sastanak Putina i Trampa

Sputnik 19.04.2017
Ruska strana je spremna za održavanje sastanka predsednika Rusije i SAD Vladimira Putina i Donalda Trampa, izjavio je zamenik šefa diplomatije Rusije Sergej Rjabkov. „Sa naše strane više puta je potvrđivano da postoji spremnost za takav sastanak… »

Velika kanadska reka nestala za samo četiri dana! (video)

Sputnik 19.04.2017
Velika kanadska reka Slims nestala je sa geografske karte za samo četiri dana, a ta prirodna katastrofa je posledica sve intenzivnijih klimatskih promena, navode naučnici. Tokom prošlogodišnjeg neuobičajeno toplog proleća, veliki jukonski glečer… »

Kako izgleda Antarktik očima kita (video)

Sputnik 19.04.2017
Naučnici su napravili video u vodama Južnog okeana postavljanjem kamere na leđa kita. U projektu su učestvovali istraživači iz nekoliko organizacija. „Naučnici su postavili kamere da bi otkrili tajne života kitova na Antarktiku“, navodi se u… »

Pretvorio auto u motor i preživeo pustinju (foto)

Sputnik 19.04.2017
Da sam krenuo peške, sigurno bih umro, rekao je preživeli Francuz zarobljen u marokanskoj pustinji. „Bio sam u onome što bismo nazvali ’mod preživljavanja‘. Morao sam, jer bih inače umro. Nisam mogao da se vratim peške, ne bih uspeo“, rekao… »

Planove NATO-a na Svalbardu Rusija smatra provokacijom

Sputnik 19.04.2017
Moskva ocenjuje kao provokaciju plan održavanja seminara na Svalbardu pod okriljem Parlamentarne skupštine NATO-a, izjavili su u Ministarstvu inostranih poslova Rusije. Rusija polazi od toga da „sve države–učesnice Dogovora o Svalbardu iz 1920… »

Svemirska mapa vodi do skrivenog blaga vrednog milijarde? (video, foto)

Sputnik 19.04.2017
Darel Miklos ima nameru da se spusti u dubine Kariba zbog lova na blago, koje bi moglo da vredi milijarde dolara. Kao vodič će mu poslužiti svemirska mapa blaga koju je nacrtao Gordon Kuper, slavni astronaut NASA. Kuper, inače bliski Miklosov… »