Izvor: Sputnik/Društvo arhiva vesti 19.04.2017

Pretvorio auto u motor i preživeo pustinju (foto)

Sputnik 19.04.2017
Da sam krenuo peške, sigurno bih umro, rekao je preživeli Francuz zarobljen u marokanskoj pustinji. „Bio sam u onome što bismo nazvali ’mod preživljavanja‘. Morao sam, jer bih inače umro. Nisam mogao da se vratim peške, ne bih uspeo“, rekao… »

Svemirska mapa vodi do skrivenog blaga vrednog milijarde? (video, foto)

Sputnik 19.04.2017
Darel Miklos ima nameru da se spusti u dubine Kariba zbog lova na blago, koje bi moglo da vredi milijarde dolara. Kao vodič će mu poslužiti svemirska mapa blaga koju je nacrtao Gordon Kuper, slavni astronaut NASA. Kuper, inače bliski Miklosov… »

Hor „Aleksandrov“ opet u Beogradu — dobiće i svoj park

Sputnik 19.04.2017
U Beogradu će svoju ulicu ponovo dobiti i ruski diplomata Nikolaj Hartvig, čovek koji je preminuo od srčanog udara kad mu je austrijski poslanik potvrdio da će Austrougarska napasti Srbiju, a kosmonaut Jurij Gagarin će dobiti spomenik. Skupština… »

Zurof: Zagreb nema hrabrosti da se obračuna sa ustašama

Sputnik 19.04.2017
Predlog za dodelu Nagrade Grada Zagreba Jakovu Sedlaru za falsifikate o Jasenovcu pokazuje da je ustaštvo i dalje sredstvo za pridobijanje glasača u Hrvatskoj. Obeležavanje Dana sećanja na žrtve Jasenovca u više kolona posledica je toga što Vlada… »

Mračne tajne ispod leda: Nacisti i tajna društva na Antarktiku (video)

Sputnik 19.04.2017
Najhladniji, najsuvlji i najvetrovitiji kontinent na Zemlji sa prosečnom temperaturom od -55 stepeni Celzijusovih, ispod slojeva leda krije misterije koje su mnogi istraživači bezuspešno pokušavali da reše... Tajne Antarktika kroz istoriju bile su… »

Dok se političari „makljaju“, deca nam uče o gejevima

Sputnik 19.04.2017
Uvodi li se u škole i vrtiće na mala vrata obuka o homoseksualnim odnosima? Kakav će to imati uticaj na psihofizičko sazrevanje mališana? Kako će se sve odraziti na opstanak srpske porodice? Na javni moral? Na natalitet? Nemamo odgovore. Srbija je… »

Srbin na berzi nit reskira nit profitira

Sputnik 19.04.2017
Berza predstavlja vrh tržišne ekonomije i ne možete naći dobru ekonomiju, a da ima lošu berzu. I obrnuto. Zato na Beogradskoj berzi, ogledalu našeg realnog sektora, trguje tek nekoliko stotina građana. „Mile protiv tranzicije“ izgleda nikako da… »

NLO nad Krčedinom? (video)

Sputnik 19.04.2017
Meštanina iz Krčedina zaprepastio je prizor na nebu... Dejan P. iz Krčedina postavio je na Jutjub snimak, na kome tvrdi da je zabeležio neidentifikovanu letelicu na nebu. „Jedna neobična letelica (NLO) proletela je iznad mog dvorišta, par minuta… »